Svijet

Ljevičarski LGBTQ aktivizam: Ludilu ovog svijeta nema kraja.Traže izbacivanje riječi ‘dječak i djevojčica’ iz škola u Britaniji

Ljevičarski LGBTQ+ aktivisti iz Stonewalla (UK) nameću prosvjetnim djelatnicima u Britaniji korištenje “rodno neutralnih pojmova” pri oslovljavanju školske djece. Traže da se pojmovi “dječak” i “djevojčica” zamijene riječju “učenik” koja u engleskom jeziku nema spolno značenje. Učiteljima poručju da bi sav “rodni jezik” trebalo izbaciti iz učionica te da sportske aktivnosti ne treba dijeliti prema spolu. Trenutna, nominalno konzervativna vlast u Ujedinjenom Kraljevstvu pruža obilatu financijsku potporu ovoj aktivističkoj udruzi, piše BREITBART.

Ljevičarski aktivisti nastavljaju s redefiniranjem jezika. Ustraju na kontroverznom i gramatički upitnom korištenju zamjenica u srednjem rodu pri oslovljavanju (“they/them” – “oni/njih” umjesto “on/ona”).

“Učitelji se trebaju suzdržati od bilo kakve uporabe nepotrebno rodno obojanog jezika. Umjesto “on/ona” neka koriste riječ “oni”. Izbjegavajte dijeliti učenike prema rodu – bilo u učionici (možete ih podijeliti prema njihovoj najdražoj boji, mjesecu rođenja ili čemu drugom), bilo školskom odorom, sportskim aktivnostima i drugim aspektima školskog života”, zahtijevaju aktivisti. Ova udruga također zahtijeva da transrodni učenici imaju pristup onim zahodima, svlačionicama i spavaonicama u kojima se osjećaju najugodnije.

Ljevičarski ekstremisti financirani od strane britanske vlade

Ljevičarski ekstremisti financirani od strane britanske vlade

Vladin ured za jednakost financirao je rad ove ljevičarske udruge u osnovnim školama u radu s djecom nižih uzrasta. Šest ovakvih organizacija dobilo je vladinu financijsku potporu za izvedbu programa koji se tiču “antihomofobnog, bifobnog i transfobnog nasilja u školama” diljem zemlje. Bila je to isplata za 2019./2020. Prema izvješću “TaxPayer” vlada je dala toj udruzi barem 2.616.102 funte od 2015. do 2019.

Uz to, škole koje su dio ovog programa plaćaju udruzi godišnju ratu od 150, odnosno 800 funti, ovisno o broju učenika. Iz udruge “Sigurne škole UK” poručuju: “Nevjerojatno je da škole koje ionako financijski oskudijevaju moraju plaćati za ovakvo dezinformiranje koje uz to ugrožava temeljnu učeničku sigurnost. Spolno podijeljene sportske aktivnosti osiguravaju djevojčicama privatnost i dostojanstvo te ih potiču na sudjelovanje u sportu koje je iznimno potrebno za njihovo psihičko i fizičko zdravlje.”

Jedna od uvaženih londonskih škola, Djevojačka škola sv. Pavla, pod pritiskom ljevičarske kampanje preimenovala je svoje školsko imenovanje za izbor učenice. Odsada ova škola ne bira “najbolju djevojku”, nego “prvaka škole” kako bi se izbjegla spolna razlika u engleskom jeziku. Slično ljevičarsko jednoumlje ovladalo je i sveučilištima. Tako je u Manchesteru profesorima podijeljen govorni kodeks kojim se regulira uporaba rodnih termina i redefiniraju pojmovi.

Njime, primjerice, riječi “majka” i “muškarac” trebaju izaći iz govorne upotrebe “kako bi se ostvarila veća inkluzivnost društva”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button