Svijet

Lavrov oštro upozorio Zapad: “Naši ciljevi će se proširiti”! 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u srijedu je izjavio da geografski ciljevi moskovske “specijalne vojne operacije” u Ukrajini više nisu ograničeni na istočnu regiju Donbas

Rat u Ukrajini ušao je u 147. dan. Rusi su oborili svoj borbeni avion. Lavrov tvrdi da Velika Britanija i SAD guraju Moskvu u rat s Europom. Putin je poslao borbene avione iznad Barentsova mora. Ukrajina se sprema na ofenzivu na Krim.

Američki ministar obrane Lloyd Austin rekao je da će sljedeći paket vojne pomoći Ukrajini uključivati još četiri topničko-raketna sustava HIMARS.

“Kasnije ovaj tjedan izbacit ćemo naš sljedeći paket oružja, streljiva i opreme za Ukrajinu. Bit će to naše 16. povlačenje opreme iz inventara od kolovoza 2021. Uključivat će još četiri HIMARS-a, napredna raketna sustava, koje Ukrajinci tako učinkovito koriste i koji su napravili veliku razliku na bojnom polju”, rekao je Austin.

“Sljedeći paket pomoći uključivat će ​​više streljiva za HIMARS i topničkog streljiva“, dodao je Austin. “Više od 30 zemalja poslalo je vojnu pomoć Ukrajini u trenutku krize, a mi nastavljamo činiti važan napredak”, istaknuo je.

Lavrov poslao novu poruku Zapadu

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u srijedu je izjavio da geografski ciljevi moskovske “specijalne vojne operacije” u Ukrajini više nisu ograničeni na istočnu regiju Donbas, već uključuju i niz drugih teritorija, objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Lavrov je dodao da će se ciljevi Rusije još više proširiti ako Zapad Kijevu isporuči oružje dugog dometa, piše agencija.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button