Izbor uredništva

Korona fašizam u Austriji?

Korona fašizam – Na austrijskim kupalištima necijepljeni se kupaju – sa psima!

Austrija raspolaže sa velikim kupališnim kapacitetima na svojim jezerima. Na jednom od najvećih, Wörthersee u Koruškoj, autor ovih redaka se namjerio okupati. Gradsko kupalište u Klagenfurtu je ogroman prostor koji ima sve što možete poželjeti, od kabina za presvlačenje i tuševa, do vodenih tobogana, sportskih terena, salona za masažu, i čak male knjižnice na otvorenom.

Međutim kupalište je dobro ograđeno, a na ulazu se nalaze dvojica zaštitara koji vrlo metodično pregledavaju Covid-certifikate. Da, u Koruškoj na plažu možete samo uz Covid certifikat, što znači da morate biti cijepljeni ili testirani isključivo PCR testom. Rekli su mi da je prije prolazio i antigenski test, ali to su nedavno ukinuli. Ista stvar i sa onima koji su koronu preboljeli, ni to više ne vrijedi. Od sad samo cijepljenje ili PCR, a kažu da i PCR uskoro ukidaju. Dakle, sve je jasno, prema čemu nas polako navode, korak po korak.

I neću sad ovdje ulaziti u detalje o tome koliko je suludo tražiti Covid certifikat za plažu koja se, kao i sve plaže, nalazi na otvorenom prostoru. Tim više što se ovdje radi o apsolutno ogromnom prostoru, što možete vidjeti na slici ispod. Šansa da tu nekog zarazite sa famoznom Prehladom-19 je otprilike jednaka kao i šetajući po ulici. piše Danijel Klaić za portal Logično.com

Gradsko kupalište Klagenfurt je najveće kupalište na jezeru Wörthersee. Oko jezera postoji još kupališta, i rečeno mi je da svi zahtijevaju Covid-certifikat. A izvan ograđenih kupališta, kupanje je u pravilu zabranjeno. Što de-facto znači da se necijepljene osobe nemaju gdje kupati. Ali ipak nije baš tako, pronašli smo mjesto za nas.

Naime odmah sa strane glavnog kupališta nalazi se jedna mala, neuredna, i prilično blatnjava plažica, koja se koristi kao kupalište za pse. Eto dragi moji, tu se kupaju necijepljeni – zajedno sa psima! I da ne bi mislili da vas lažem ili da preuveličavam, snimio sam kratki video na kojem možete vidjeti kako to izgleda:

Ali tu priči nije kraj. Ne samo da necijepljeni ne smiju na kupališta, u Austriji oni ne smiju niti na – terase kafića! Apsurdnost ovog pravila također sam iskusio na vlastitoj koži, kad su me potjerali sa terase ugostiteljskog objekta koji je smješten doslovce – na vrhu planine! I opet, da ne mislite da lažem, prilažem sliku tog objekta. navodi Klaić.

A što se Austrije tiče, stvarno je žalosno gledati kako jedna tako predivna zemlja tone u apsolutni korona-fašizam. Još je žalosnije koliko malo ljudi to povezuje sa praktično istim pravilima koje je 1938. uveo jedan drugi režim u toj istoj zemlji. I sad se trebamo dobro zapitati, čeka li nas sve ovo uskoro i kod nas? Ja vjerujem da čeka, ukoliko dopustimo korona-fašistima da nam u potpunosti preuzmu kontrolu. Nadam se da nećemo. A do tada, ja ću se i dalje radije kupati sa psima na njihovoj plaži, nego na glavnoj plaži – sa ”ovcama”!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button