Zanimljivosti

Nova blamaža Zorana Šprajca: Na ‘poučku’ o vrećicama pao iz geometrije

Zoran Šprajc, kontroverzni RTL-ov TV voditelj čiji novinarski modus operandi leži na huškanju, vrijeđanju u jeftinim dosjetkama, opet je javno pokazao svoju površnost. Ovog puta, lamentirao je o ZG vrećicama na društvenim mrežama pokazujući osnovno nepoznavanje geometrije. Objavu je kasnije ”znalački” uklonio, no mi smo ju srećom, na vrijeme spremili.

ZG vrećice, okosnica novog modela odvoza mješovitog otpada u Zagrebu, naišle su na niz kritika u javnosti, a model koji uvodi Tomislav Tomašević mnogi su ocijenili lošim.

Nove ZG vrećice izazivaju mnogo polemika, pa i onih temeljenih na krivim podacima. Tako je Šprajc na svom Instagram profilu stavio vrećice od 20 i od 40 litara jednu na drugu.

”Donja vrećica navodno ima 40 l , dakle dvostruko više od gornje od 20 l. Stvarno ne morate znati geometrijske formule da se vidi da netko nekog vara”, ”stručno” je zaključio Šprajc.

Naime, na fotografiji je vidljivo jedino da su vrećice manjeg i većeg volumena jednako široke, dok je ona od 40 litara nešto viša. Šprajc je zaboravio na dubinu na što su ga upozorili i komentatori ispod njegove objave.

”Možda da ipak ponoviš geometrijske formule”, piše jedan korisnik. ”Sreća da se volumen računa sa sve tri dimenzije a ne s dvije kako se to aludira u tekstu”, dodaje drugi.

”Sva stručnost i razumna analiza novinara na djelu… jedino korisno do ovog posta je da se vidi kako stručno može izvještavati, i o drugim temama, a samo onda možemo zaključiti koliko je stručno izvještavao zadnjih par godina i kakve su temelje imali njegovi napadi na neistomišljenike”, stoji pak u trećem komentaru.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button