Izbor uredništva

KOLAKUŠIĆ O ŠPRAJCU: ‘On je jeden od predvodnika trenda pretvaranja novinarstva u kaljužu’

‘Povjerenje u medije na povijesno je niskim granama, a bit će im još i gore’, ocijenio je eurozastupnik Mislav Kolakušić.

Nadan Vidošević, bivši šef Hrvatske gospodarske komore koji je danas nepravomoćno osuđen na 8 godina zbog korupcije, je u razdoblju od 2010. do 2013. godine isplaćivao honorare raznim novinarima, a među njima se našao i Zoran Šprajc. On je tada na ime honorara dobio oko 35 tisuća kuna.

Eurozastupnik Mislav Kolakušić je komentirao stanje u mainstream medijima a pritom se osvrnuo na kontroverznog voditelja Zorana Šprajca.

– Nema nikakve dileme da je hrvatsko mainstream novinarstvo nakupina individua koje imaju problema s čitanjem i pisanjem, a zaključivanje im je nedokučiv san. Iako je važnost slobodnog i objektivnog novinarstva za razvoj društva neporeciva, nema smisla uljepšavati stvarnost i zatvarati oči pred onim u što su se kvazimediji pretvorili. Jedan od predvodnika trenda pretvaranja novinarstva u kaljužu, floskule, lupetanje i loš humor je svakako voditelj Zoran Šprajc, znan pod nicknameom Špriherica, ali nije jedini. Jednaki pristup izvrgavanja novinarstva i činjenica ruglu usvojile su i brojne druge redakcije, ali su im rezultati poražavajući, ocjenjuje Kolakušić.

Osvrnuo se i na odluku Ustavnog suda da su covid-potvrde u redu.


‘Ustavni sud je odbio neuvođenje obveznog testiranja za cijepljene osobe u bolnicama proglasiti neustavnim i na taj način je osudio tisuće pacijenata na zarazu Covidom 19, a mnoge od njih i na smrt. Ustavni sud je u svome rješenju priznao da je vjerojatnost zaraze i širenja virusa kod cijepljenih izvjesna i unatoč tome nije odluku Stožera o izuzimanju cijepljenih od testiranja proglasio protuustavnom s obzirom da dovodi u opasnost živote tisuća pacijenata.
Tvrdnja Ustavnog suda da je vjerojatnost zaraze i širenja bolesti COVID-19 među osobama koje su cijepljene manja nego među necijepljenim osobama ne daje za pravo Ustavnom sudu da dovede u životnu opasnost stotine i tisuće pacijenata. Upravo zbog takve odluke oni su danas preuzeli odgovornost za smrt brojnih ljudi, a što to u stvarnosti znači biti osobno odgovoran saznat ćete onoga trena kada preuzmemo vlast’, najavio je Kolakušić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button