Domovina

Kaže Capak:”Pandemija je u Hrvatskoj i dalje na snazi.”

Iako je koronavirus nakon ruske invazije na Ukrajinu prije više od godine dana, naglo izgubio značenje u medijima, a čak ni HZJZ više ne objavljuje dnevne brojke, pandemija je i dalje na snazi. Ukinuti se neće sve do svibnja potvrdio je Krunoslav Capak, a i onda je pitanje hoće li.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak nakon predstavljanja Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva – odgovorio je na pitanje: Ima li naznaka da bi se mogao proglasiti kraj pandemije COVID-a?

– I to zahtijeva organizacijske promjene. Vrlo je malo vjerojatno da će se to dogoditi prije 5. mjeseca jer je sljedeći sastanak Odbora za hitna stanja koji donosi takvu odluku – u svibnju, izjavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Na zadnjoj sjednici u siječnju, dodao je – zaključak je bio da još uvijek ima puno oboljelih i puno umrlih. Naglasio je da je tada prijetio val epidemijski val iz Kine. Smatra da unatoč nužnosti rješavanja gospodarskih i drugih problema – ipak s proglašenjem kraj pandemije treba biti i dalje oprezan, javlja HRT.

Podsjetimo, nedavno smo pisali kako je Capak radikalno okrenuo ploču. Tako je nedavno ustvrdio da je Hrvatska “imala blage korona mjere po modelu Švedske” s čijim je stožerom ”baš nedavno izmijenio iskustva”.

Što se Capaku dogodilo? Je li prespavao posljednje tri godine? Sjeća li se on uopće pandemijskog terora u kojem je sudjelovao? Sada tvrdi da smo imali blage mjere kao Švedska koju su i on, a posebno srednjostrujaški mediji, žestoko kritizirali zbog najblažih korona mjera. Podsjetit ćemo samo na njegovu izjavu: “Jasno ću i glasno reći da nismo u švedskom modelu”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button