Svijet

KARTA: Evo koliko su teritorija Rusi zauzeli u Ukrajini

Na Twitteru je objavljena karta od strane DRM Journala, koji se bavi ratnim sukobima, na kojoj se vidi koliko je teritorija Putin osvojio u invaziji na Ukrajinu.

Crvenom bojom označena područja pokazuju dijelove Ukrajine koji su pod ruskom kontrolom.

Napad Rusije na Ukrajinu u tijeku je iz zraka, s kopna i mora. Rano jutros, prvo zračnim i raketnim udarima, napadnuti su objekti ukrajinske protuzračne obrane, vojni položaji i objekti u i oko glavnog grada Kijeva, Mariupolja, Kramatorska, Harkiva, Lutska, Ivano-Frankivska, Hersona, Dnjipra, a s mora je napadnuta Odesa. Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca – sa sjevera iz Bjelorusije, s istoka iz Rusije, te s juga s anektiranog Krima, prenosi RTL

KARTA: Evo koliko su teritorija Rusi zauzeli u Ukrajini
crodex.net
DRM Journal/Twitter

Na području ukrajinskog glavnog grada Kijeva zabilježeno je nekoliko eksplozija – među kojima je bombardiran i kijevski aerodrom. U okolici Kijeva, Rusija je ispalila projektile na uzletišta i vojne baze. Na jugu, ruske snage stigle su u Odesu, a raketiran je i međunarodni aerodrom u Hersonu, u regiji koja graniči s Krimom.

Krim je Rusija anektirala još 2014., a sada ga iskoristila za ulaz svojih tenkova u Ukrajinu. U istočnoj Ukrajini, ruski projektili pogodili su ciljeve u Harkivu i Dnjepru. Na krajnjem istoku zemlje, pojačavaju se sukobi početi još 2014., gdje se ukrajinske snage otad bore protiv proruskih separatista u samoproglašenim republikama Donjecku i Lugansku, u koje su ušli ruski tenkovi. Ruski tenkovi ulaze i u Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini.

Američka vojska stigla na granicu sa Ukrajinom

U međuvremenu, oko 5.500 američkih vojnika je stiglo u Poljsku. Kako je izvjestio New York Times, trupe su poslane na poljsko-ukrajinsku granicu.

Glasnogovornik američke vojske je priopćio da je primarni zadatak ovih snaga pomoći američkim državljanima, ali i ostalom stanovništvu koje bježi iz Ukrajine nakon što je jučer počeo napad ruskih snaga na Ukrajinu.

Nije poznato, kada će i hoće li uopće ove snage ući u Ukrajinu…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
priznajem hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button