Izbor uredništva

KAKO HRVATSKI GRAĐANI PLAĆAJU PLENKOVIĆEVE ANKETE

Ono što je nastalo kao sredstvo koje bi trebalo informirati, zabaviti i obrazovati, a riječ je o medijima, postalo je sredstvom zavođenja i manipuliranja. 

Hrvatski građani mogli su svjedočiti kako im krajem prošle godine HEP u kratkom filmu želi sretan Božić.

Osim HEP-a, čak je i Državni ured za stambeno zbrinjavanje, koji je nadležan za obnovu Banovine (a kao što je poznato, obnova Banovine postoji samo na papiru i uopće se ne provodi), upravo je i taj, možemo reći skandalozno vođeni državni ured objavljivao spotove na televiziji.

Svatko normalan se pita – zašto ured, čiji je posao obnavljati kuće, ne obnavlja kuće, već objavljuje reklame?

Isto tako, Hrvatske šume lijepe naokolo plakate i reklamiraju se. I ovdje se postavlja pitanje – kome se to reklamiraju Šume ako ovdje u Hrvatskoj ne postoji nijedna druga tvrtka koja se bavi poslovima Hrvatskih šuma? Znači, i Šume i Državni ured za obnovu su monopolisti. HEP formalno nije monopolist, iako u stvarnosti jest, s obzirom na njihovu dominaciju hrvatskim tržištem.

Ovo spominjem iz razloga što te reklame i jako puno koštaju, a s obzirom na to da nema racionalnog marketinškog i gospodarskog razloga da se navedene ustanove i tvrtke reklamiraju, postavlja se logično pitanje – pa, zašto se onda reklamiraju?

Odgovor je jednostavan!

Jedan od najsnažnijih oruđa manipuliranja javnošću su postali tzv. neovisni analitičari i ankete o ispitivanju javnog mijenja. Svaki mjesec hrvatskoj javnosti serviraju se rezultati, navodno, znanstveno provedenih anketa o popularnosti političkih stranaka i političara te o važnim društvenim temama.

Ono što iz dosadašnjeg iskustva možemo zaključiti je da te ankete u istraživanju ”javnog mijenja” su isključivo u službi izbornog inženjeringa i medijskih manipulacija. Pokazalo se da izborne ankete u velikom broju slučajeva služe kao snažno propagandno sredstvo moćnih interesnih lobija povezanih s političko-medijskim establišmentom jer se drugačije ne može objasniti takve velike pogreške u rezultatima izbora i anketa i favoriziranje nekih kandidata. Jednostavnije rečeno, ankete su ubojito političko oružje kojim se želi manipulirati masama!

Novac hrvatskih građana (kao u slučaju ureda za obnovu), kao i novac monopolista HEP-a i Hrvatskih šuma (što je isto novac hrvatskih građana), daje se putem nepotrebnih reklama medijima; a mediji naručuju ankete, koje, pak, nemaju veze s istinom, niti s ispravnim znanstvenim pristupom.

Znači, kada plaćamo račune za struju, onda u biti plaćamo i medijske manipulacije korumpiranih moćnika.

Jer, rezultat Plenkovićeve vlade osjećamo u raspadnutom zdravstvenom sustavu, na platežnoj moći, po visokim cijenama kao i raseljavanju hrvatskih građana. Doista, kontrolirani mediji i lažne ankete osnovna su platforma vladavine Plenkovića i ostale družine.

Nije ovo ništa novo na europskoj političkoj sceni, jer poznat je slučaj u Austriji prije nekoliko mjeseci, ali upravo u tome je riječ. Nisu Hrvati izmislili korupciju i zlouporabe. Međutim, u uređenim državama postoje tijela koja se bore protiv korupcije i sprječavaju zlouporabe. U Hrvatskoj su nažalost te institucije dio korumpiranog sustava – od DORH-a, SOA-e, do sudstva i policije.

Korištenje medija za objavljivanje lažnih rejtinga stranaka ima ozbiljne posljedice na demokratski proces i društvo u cjelini.

Najnovije objavljene ankete su čista manipulacija, a to anketari i novinari znaju, te unatoč tomu objavljuju lažne vijesti. Motiv za objavljivanje tih lažnih vijesti jest demotivirati ogromnu većinu hrvatskih građana da uopće izađu na izbore.

Jer, glasovati za HDZ/SDP/HNS/Možemo je isto kao da Vas netko opljačka, a Vi mu se i dalje divite, u stilu – nema veze što me zlostavlja i pljačka

Pitanje je samo hoće li korumpirani moćnici u Hrvatskoj istim metodama unedogled moći varati hrvatske građane. Nadam se da će na sljedeće izbore izaći ogroman dio onih koji su prestali izlaziti zadnjih godina, i da ćemo maknuti vladajuće strukture(ne samo HDZ) čije zlouporabe i lopovluci ne zaslužuju više naziv zlouporaba i korupcije, već ih slobodno možemo nazvati veleizdajnicima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button