Domovina

Je li Marić znao da će biti dignuta optužnica protiv njegovog prijatelja?

ZAŠTO je prije mjesec dana ministar financija i potpredsjednik vlade Zdravko Marić podnio ostavku? Rekao je da se ne vidi u politici, barem u ovom trenutku.

Ni danas se ne zna pravi razlog, mnogi političari ostali su zatečeni njegovim naprasnim odlaskom. A neki su komentirali i da je način odlaska neobičan. Tzv. neovisni Puhovski rekao je da mora biti nešto ozbiljno u pitanju kad je tako otišao.

Sada se javnost s pravom pita je li Marić doznao za istragu i njen ishod oko svojih prijatelja Pavičića, protiv kojih je podignuta optužnica.

Marić je ovako obrazlagao ostavku

Obraćajući se javnosti 7. srpnja, potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić rekao je da je sada najbolje vrijeme za njegovo povlačenje iz vlade jer su ostvareni svi najvažniji ciljevi u području javnih financija te istaknuo da zasad nema dogovoren novi radni angažman.

“Ovo nije bila laka odluka. Prije šest i pol godina uzeo sam ovu ulogu, drugu najvažniju ulogu u mom životu, nakon uloge oca”, rekao je Marić.

“Ja smatram da je cilj svih ekonomskih politika jedan jedini, to je bolji život. Sve ostalo je u funkciji tog cilja”, rekao je. “Neka naša postignuća se danas čine zdravo za gotovo, kao da su došli na lak način. Nije baš tako. To je iziskivalo jako puno napora, odricanja, rada i sreće u konačnici.

Početak mandata, ja sam bio dosta svjestan s obzirom na ranija iskustva u državnoj upravi, uzevši u obzir i situaciju tada, da je potrebno djelovati brzo”, dodao je.

Rekao je da se ne vidi u politici, barem u ovom trenutku.

“Ja se više ne vidim u politici, moja je odluka da odem nekim drugim vodama”, kaže.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Priznajem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button