Izbor uredništva

Bakić: Najvažniji podaci koji kod nas nisu privukli nikakvu pažnju.

DJECA SU BUDUĆNOST – jesmo li predodređeni da budemo zemlja rentijerstva i uvozne radne snage?

Prema relevantnom istraživanju o školstvu, zadnja verzija 2018. (objavljeno 2019.) hrvatski đaci su po znanjima među najlošijima u EU. Matematika i znanosti jako loše, čitanje donekle dobro.

Što kažete?

Da se vratimo na temu: Starenje populacije i izlazak iz radne snage su ogroman problem. Dogodit će se još nekoliko desetaka milijardi Eura nekretninskih transakcija na Jadranu, i država će imati trajnu rentnu poziciju, uz transport i ostale ‘geostrateške’ okolnosti. U tim transakcijama će profitirati manji dio društva. Većina neće i sve više će ovisiti o davanjima države, pogotovo zbog kolapsa mirovinske reforme. Dakle sve više socijalističkog mentaliteta i izbore će dobivati oni koji više ‘daju’, a ne koji razvijaju.

Bolji đaci kad završe škole će ići na fakultete van jer su nam i sveučilišta među najgorima u EU, a znanost je pak totalna koma – vidjeli smo da cijela hrvatska znanost, svi koji su kvalificirani (matematičari, fizičari, medicinari, biolozi, ekonomisti…) nisu uspjeli u najvećoj krizi ikada proizvesti čak ni epidemiološki model. Kako dalje?! Želite li još detaljnijih podataka o školstvu?

p.s. Zato su ekstremno važni projekti kao Revolucija digitalne pismenosti: https://digitalliteracyrevolution.org

p.p.s. Zanimljivo, ni podaci o kolapsu rađanja zadnjih 18 mjeseci također ne privlače nikakvu pažnju

Izvor:Nenad Bakić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button