Izbor uredništva

Evo koliko je mladih do 20 godina umrlo od korone…

Dražan Dizdar, redoviti profesor u trajnom zvanju na predmetu Kvantitativne metode Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, objavio je vrlo zanimljivu analizu o dobi umrlih od korone. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Prema podacima HZJZ od početka epidemije pa do 14.11.2021. godine ukupno je sa ili od COVID-19 umrlo 9.880 ljudi. Od toga je 57% muškaraca, a 43% žena. 75% svih umrlih su stariji od 70 godina, 92% su stariji od 60 godina, a 98% su stariji do 50 godina. Dakle, svega je 2% umrlih bilo mlađe od 50 godina.

Ako se pokazalo da cjepivo slabo utječe na smanjenje širenja zaraze, a znatno bolje utječe na smanjenje teških oblika bolesti i smrti zar nije logično da se kampanja cijepljenja usmjeri na starije od 50 godina i one s kroničnim bolestima, a ne na sve”, ističe Dražan Dizdar.

korone

Čak 98 preminulih od korone bilo je starije od 50 godina.

Zanimljivo je da je samo šestero umrlih bilo mlađe od dvadeset godina i to su vrlo vjerojatno bili pacijenti s brojnim komorbiditetima. Stoga se s pravom ostavlja pitanje zašto se sada toliko forsira cijepljenje djece koja po svim pokazateljima nisu ozbiljnije ugrožena.

Podsjetimo, prije nekoliko dana zamjenica ravnatelja HZJZ-a, Ivana Pavić Šimetin, izjavila je da će Hrvatska 20. prosinca dobiti Pfizerovo cjepivo odobreno za cijepljenje djece u dobi od pet do 11 godina.

U PGŽ-u kreće cijepljenje djece protiv koronavirusa - N1
Hrvatska će 20. prosinca dobiti Pfizerovo cjepivo odobreno za cijepljenje djece u dobi od pet do 11 godina.

Nekoliko dana će trebati za distribuciju, a onda se kreće sa cijepljenjem djece, rekla je Pavić Šimetin za Dnevnik Nove TV, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Kao i za odrasle, moći će se cijepiti u ambulantama, s tim da tu budu i pedijatri jer su u njihovoj skrbi djeca od pet i šest godina, naravno i školska medicina, ali bit će i mogućnost na punktovima, što će ovisiti o svakom Zavodu za javno zdravstvo, kako će na najbolji način organizirati u svojoj županiji”, rekla je Pavić Šimetin.

Pojasnila je da je Pfizer cjepivo za djecu tri puta manje doze, odnosno deset mikrograma, od one za odrasle koja sadrži trideset mikrograma, u drugačijem pakiranju nego za odrasle.

”Za zemlje s malim obuhvatom cijepljene djece sigurno se neće tražiti COVID potvrde, ali ima zemalja gdje su djeca cijepljena već više od pedeset posto i takve zemlje će sigurno razmišljati o nečemu sličnom”.

O, da, čini se, čeka nas masovno cijepljenje djece. Nažalost…  Bez ikakvog razmišljanja, da li je veći rizik od koristi cijepljenja za djecu. Bitno je samo cijepiti djecu… Ostalo, moguće teže nuspojave, čak i smrt djece, ma koga to briga. Ministra cijepljenja, Vili Beroša, i “Stožeraše Oštromjeraše” zasigurno ne. Oni su svoj cilj postigli. No, može li cilj opravdati sredstvo? Koliko je samo djece umrlo nakon cjepiva. A o tome, naravno, nitko ne izvještava. Istina se zataškava. O, tome smo više pisali OVDJE.

Dakle, sada je trenutak kada vam mora postati jasno kako ovo nije naša vlast i da nema više povratka nazad!

Svoju slobodu možemo samo izboriti borbom! Borbom za nas i našu djecu!

SAD JE ILI MI I ONI!!! Nema više vremena!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
teleskop.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button