Domovina

KOLAKUŠIĆ: “To što Plenković želi uvesti euro bez referenduma jednako je Pavelićevoj predaji Dalmacije”

U Europskom parlamentu zastupnik Mislav Kolakušić kritizirao je Izvješće kojim se pozdravlja ulazak Republike Hrvatske u eurozonu. 

‘Gotovo cijela jedna Hrvatska živi izvan Hrvatske, možemo se onda odreći i hrvatskog jezika jer će to biti praktičnije’, sarkastičano je komentirao.

“Glavna industrija Republike Hrvatske postala je slanje novca hrvatskih radnika i iseljenika iz inozemstva. Na to je svedena nekoć IZUZETNO razvijena industrijska država istočne Europe.

Uvođenje eura i predaja monetarnog suvereniteta bez održavanja referenduma i utvrđivanja volje građana može se usporediti samo s Pavelićevom predajom suvereniteta nad Dalmacijom Talijanima, naglasio je Kolakušić te nastavio:

“Slijedom činjenice da oko 3.2 milijuna hrvatskih iseljenika danas živi i radi u inozemstvu, dok u Hrvatskoj trenutno živi samo 3.8 milijuna stanovnika, gotovo cijela jedna Hrvatska živi izvan Hrvatske, možemo se onda odreći i hrvatskog jezika jer će to biti praktičnije”, sarkastično je zaključio.

Podsjetimo, i bivši ministar financija Grčke, Yanis Varoufakis, nedavno je upozori kako je uvođenje eura u Hrvatsku zapravo ‘scenarij katastrofe’.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button