DomovinaVideo

Može li se film kojega Plenković preporučuje usporediti s njegovim vlastitim negativnim djelovanjem?

Premijer Andrej Plenković je na konferenciji za medije u Varaždinu prilikom odgovaranja na pitanje o mjerama protiv koronavirusa i cijepljenju odgovorio kako nije zadovoljan brojem procijepljenih, a krivicu je našao u informacijskom kaosu na društvenim mrežama. Pri tom se Plenković pozvao na igrani film, odnosno obiteljski, satirični film “Don’t look up” (Ne gledaj dolje), piše narod hr

“Sinoć sam gledao na Netflixu “Don’t Look Up”, preporučujem svima. Nije ovo marketing, to je priča o informacijskom kaosu i bizarnim procjenama. Volio bih da smo nastavili s dinamikom cijepljenja s kojom smo krenuli. Živimo u bitno drugačijem informacijskom vremenu nego što je bilo prije. Pogledajte ovaj film koji sam spomenuo i bit će vam jasnije. Cijela situacija s Covid potvrdama dokaz je da je vlada neintruzivna i da poštuje slobodu izbora. Nismo išli korak dalje, nismo uveli obavezno cijepljenje. Imate dio aktera koji love u mutnom, profiteri i paraziti”, kazao je, između ostaloga, Plenković.

Zbog korupcije u vlasti i medijskog senzacionalizma, javnost sumnja u postojanje stvarne opasnosti

Riječ o znanstveno-fantastičnoj, satiričnoj drami koja se počela emitirati u božićnom razdoblju. Radnja filma se kreće oko sprječavanja prirodne katastrofe – udara kometa na Zemlju. Kroz film znanstvenici upozoravaju javnost da se sprema katastrofa, a javnost za to i ne mari previše. U sve je uključena i predsjednica SAD-a koja je prikazana kao nesposobna te stvar završava u katastrofi.

U filmu, predsjednica SAD-a koristi eksperimentalne metode u borbi protiv prirodne katastrofe te je odgovorna za dio informacijskog kaosa, na koji se poziva premijer. Naime, kako javnost počinje sumnjati da je korištenje eksperimentalnih metoda povezano s korupcijom predsjednice i njenog donatora, tako počinje i vjerovati da komet uopće i postoji.

Uz to mediji kampanju upozoravanja na opasnost od kometa prenose senzacionalističkim intervjuima sa znanstvenicima, što podsjeća na trenutke kada je u Hrvatskoj novoizabrani ministar zdravstva Vili Beroš u početku pandemije prikazivan kao superheroj na crtežima male djece.

Isto tako, predsjednica u filmu najavljuje sigurnu pobjedu nad kometom, pa se tako može postaviti pitanje je li Plenković u tome trebao prepoznati usporedbu sa svojom objavom da je njegova Vlada pobijedila pandemiju i to još 2020. godine tijekom predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

Dakle, može li se radnja filma kojega Plenković preporučuje zapravo usporediti s njegovim vlastitim negativnim djelovanjem? Je li Plenković svjestan što je poručio preporučivši taj film?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button