Domovina

Igor Peternel spustio Mojmiri Pastorčić

Mojmira Pastorčić je svojim istupima pokazala da ne poznaje osnovne postulate novinarstva i da ju ne zanima istina i činjenice, nego propaganda vlastitog mišljenja.

”Pozdrav draga Mojmira! Jedno je strast, a drugo realnost i istinitost!
Čestitam na izbornoj pobjedi! Trudila si se i zaslužila!”- napisao je Igor Peternel u svojoj objavi i priložio slike koje dokazuju da je Možemo u svom programu zastupala rodnu ideologiju .

Podsjećamo vas da je Mojmira Pastorčić tijekom cijele kampanje kao i većina ostalih novinara otvoreno zastupala Tomislava Tomaševića te je nakon što ih je prozvao Plenković u svom komentaru između ostalog navela :

”Uloga novinara ili voditelja emisije ili medija kao takvih, nije reći ovo su kandidati i evo što oni kažu. Bez obzira na sadržaj. Ako kandidati pričaju o nametanju rodno ispravnih semafora, koje nitko nigdje nije spomenuo. Ako govore o nametanju rodne ideologije koja ne postoji u nikakvom programu.

Ako nekog nazivaju stranim plaćenicima, soroševcima, jugonostalgičarima, teoretičarima lezbijskog sindikalizma, titoistima, titoljupcima, neradnicima, parazitima proračuna. Ako plaćaju oglase koji ih vrijeđaju. Ako birače zovu telefonom i vrijeđaju kandidate. Ako s novootvorenih tobože news stranica pišu fake news.”

Slobodu medija je ključna za slobodno demokratsko društvo u kojem će narod imati pravo na istinu, a ne na neku “istinu” koju mu se plasira . Mojmira Pastorčić može u privatno vrijeme biti simpatizer i pobornik platforme Možemo i Tomislava Tomaševića , ali u obavljanju novinarskog posla istina, nepristranost i objektivnost su temeljene postavke. Ona je svojim istupima pokazala da ne poznaje osnovne postulate novinarstva i da ju ne zanima istina i činjenice, nego propaganda vlastitog mišljenja. Svojom propagandom je degradirala svoju emisiju na nivo ispod prihvatljivog demokratskog i civiliziranog dijaloga. 

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button