DomovinaVijesti

Tomašević iz 2018. protiv Tomaševića iz 2022. – u očekivanju napuljskog scenarija s odlaganjem otpada u Zagrebu.

Cijeli Zagreb bruji o novom Tomaševićevom modelu naplate otpada .

Kako bi ”osvijestio” građane i potaknuo ih na što češće razdvajanje otpada, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prije nekoliko je dana najavio novi model naplate odvoza. Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je novi model naplate usluge sakupljanja komunalnog otpada koji se počinje primjenjivati od 1. srpnja, a osim što se cijena usluge imati fiksni i varijabilni dio, uvest će se novčane kazne za nepropisno odlaganje.

Naime, s prvim danom srpnja, fiksni dio cijene iznosit će 45 kuna, a dodatni iznos plaćat će se prema količini odloženih vrećica s miješanim komunalnim otpadom – četiri kune za službenu gradsku vrećicu od 20 litara i osam za onu od 40 litara. Dok neki podržavaju ideju , drugi nižu kritike na račun odluke za rješenje gorućeg problema u gradu.

Trpimir Goluža, nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini iz Kluba Mosta imao je nadasve zanimljivo izlaganje vezano za navedenu temu:

Hoće li se zbog švicarskog modela razvrstavanja i odlaganja otpada u Zagrebu odigrati ‘napuljski scenarij’, ostaje nam za vidjeti.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button