Izbor uredništva

Idemo Jutarnji, Večernji list, DNEVNIK.hr, Index.hr, ovo je već jučerašnja vijest, a nitko je nije prenio

Idemo Jutarnji, Večernji list, DNEVNIK.hr, Index.hr, ovo je već jučerašnja vijest, a nitko je nije prenio. Službeno priopćenje iz Bijele kuće najavilo je ukidanje posljednjeg velikog pandemijskog ograničenja za 11. svibnja.

Znamo kako Jutarnji, Index i ostali mediji lakše prevode članke iz Daily Maila, ili nekih srpskih medija, koji govore suprotno, no ponekad je dobro potruditi se i iz službenih priopćenja izvući istinu koja zanima mnoge…

Administracija Biden-⁠Harris ukinut će zahtjeve cijepljenja protiv COVID-⁠19 za federalne službenike, ugovaratelje, međunarodne putnike…

Naime, Bijela kuća je izdala priopćenje koje djelomično prenosimo:

Godine 2021. Biden-Harrisova administracija objavila je zahtjeve cijepljenja protiv COVID-19 kako bi se promicalo zdravlje i sigurnost pojedinaca i učinkovitost radnih mjesta, štiteći vitalne sektore našeg gospodarstva i ranjive populacije. Od siječnja 2021. broj smrtnih slučajeva od COVID-19 smanjio se za 95%, a broj hospitalizacija pao je za gotovo 91%.

Globalno, smrtnost od COVID-19 je na najnižoj je razini od početka pandemije.

Danas objavljujemo da će Administracija ukinuti zahtjeve za cjepivom protiv COVID-19 za savezne zaposlenike, savezne ugovaratelje i međunarodne zračne putnike dana 11. svibnja, istog dana kada prestaje izvanredno stanje u vezi s javnim zdravljem COVID-19.

Osim toga, HHS i DHS objavili su danas da će započeti proces ukidanja zahtjeva za cijepljenjem za Head Start edukatore, zdravstvene ustanove s certifikatom CMS-a i određene nedržavljane na kopnenoj granici. U nadolazećim danima bit će dostavljeni dodatni detalji u vezi s ukidanjem ovih zahtjeva.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button