SvijetVideo

(VIDEO) I AMERIKA NA NOGAMA: Tisuće zaposlenika na ulicama. Masovni prosvjedi u New Yorku…

Amerika je na nogama. Tisuće zaposlenika hitnih službi blokirale su ceste u četvrti Brooklyn u New Yorku dok su prosvjedovali protiv obveznog cijepljenja.

Demonstracijama su prisustvovali pripadnici vatrogasnih službi New Yorka (FDNY), hitne medicinske službe (EMS), sanitarnog odjela New Yorka (SDNY) i njujorške policije (NYPD). Fotografije i videozapisi prikazuju okupljanje velikog broja ljudi u sjedištu FDNY-a u centru Brooklyna.

VEĆINA radnika ima manje od tjedan dana da primi cjepivo protiv COVID-19 ili odlaze na neplaćeni dopust.

Prošlog tjedna gradonačelnik New Yorka, Bill de Blasio najavio je kako redovito testiranje na COVID-19 više neće biti opcija, samo cijepljenje.

Mislite da će kod nas biti nešto drugačije?

Onima koji se ne žele cijepiti prvo se nudi besplatno kontinuirano testiranje, pa onda testiranje uz plaćanje, a naposljetku više nema ni toga, samo igla…

POGLEDAJTE POTPUNI KAOS KOJI JE NASTAO ZBOG VELIKE ZVIJEZDE KOJA SE NE ŽELI CIJEPITI

I AMERIKA NA NOGAMA: Tisuće zaposlenika na ulicama. Masovni prosvjedi u New Yorku...
www.crodex.net
Kyrie Irving je za slobodu izbora pa se odbija cijepiti

Brooklyn Netsi sinoć su upisali svoj drugi ovosezonski poraz. U Barclays Centru je s 95-111 slavila momčad Charlottea Hornetsa koja je odigrala odlično drugo poluvrijeme.

Netsima nije pomoglo ni 38 poena raspoloženog Kevina Duranta, a osim o zbivanjima na terenu, dan nakon utakmice američki mediji puni su napisa i o događanjima ispred dvorane.

Naime, ispred Barclaysa okupila se skupina navijača koja je u počecima mirno prosvjedovala i tražila od vodstva kluba da u momčad vrate Kyrieja Irvinga kojeg su Netsi, podsjetimo, udaljili jer se ne želi cijepiti i zalaže se za slobodu izbora po tom pitanju:

“Radim ono što je najbolje za mene, a ako je to razlog da me se demonizira i ako ću snositi posljedice zbog toga, u redu. Ne želim se odreći svoje strasti, ljubavi i sna zbog ovoga”, rekao je Irving koji će zbog propuštanja dobrog dijela utakmica u novoj sezoni izgubiti oko 17 milijuna dolara:

“Pa što? Ne radi se o novcu i nikad se nije o njemu ni radilo. Radi se o izboru onog što je najbolje za sebe. Mislite li da želim izgubiti novac? Ponovit ću još jednom. Ne radi se o Netsima, organizaciji, NBA-u ili politici. Tu se radi o slobodi izbora”, rekao je Irving.

Miran prosvjed ubrzo se pretvorio u totalni kaos. Okupljeni su u jednom trenutku uz povike “Let Kyrie play” probili barikade pokušali ući u dvoranu, no policija i osiguranje ipak su ih uspjeli zadržati.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button