Zanimljivosti

Biti će veselo! Pobuna policije – “Nećemo kontrolirati obvezno cijepljenje”!

Nacrt zakona o obveznom cijepljenju u Austriji je spreman, a ankete pokazuju da je samo oko 45 posto austrijskog stanovništva za obvezno cijepljenje. Obveza cijepljenja primjenjivati će se s navršenih 18 godina i stupit će na snagu u veljači. Od sredine ožujka prvo će se procesuirati kao prekršaj i kažnjavati s do 3600 eura.

Istraživanje javnog mnijenja, istraživanje za tjednik “Profil”, pokazalo je da je protiv obveznog cijepljenja 51 posto austrijskog stanovništva, 34 posto je strogo protiv obveznog cijepljenja, a 17 posto želi da vlada pričeka.

Samo oko 45 posto je za obvezno cijepljenje od veljače.

A da bi moglo biti i dodatnih problema pri kontroliranju obveznog cijepljenja daje naslutiti to da su policijski sindikati već neko vrijeme vrlo kritični prema odredbama vezanim uz obvezno cijepljenje, a sada su njihovi predstavnici još oštrije progovorili o predstojećem razdoblju.

Hermann Greylinger i Werner Herbert ističu da se policija ne želi naći u situaciji da se dodatno produbljuje nepovjerenje između nje i naroda, koje je već narušeno na brojnim prosvjedima protiv mjera i kontroli 2G propusnica.

– Što će se dogoditi ako oni koji nisu cijepljeni odbiju platiti kaznu? Planirate zadatke koji su besmisleni i beskorisni i mi odbijamo u tome sudjelovati, kazao je Greylinger za Ö1.

Herbert se također slaže s kolegom i ukazuje da je već bilo potpuno besmislenih zadataka kao korištenje policije u kontroli potvrda u trgovačkim centrima.

– To je neprimjereno korištenje policijskih snaga, 40 godina sam u službi i nikada nisam vidio ništa slično.

Detalji obveznog cijepljenja u Austriji:

Biti će  veselo! Pobuna policije.Nećemo kontrolirati obvezno cijepljenje!
www.crodex.net

Cijepljenje će biti obvezno tek od 18. godine i na snazi ​​će biti od početka veljače, u početku bez kazni (faza 1).

Prekršaj (npr. u kontrolama prometa i sl.) će od 15. ožujka biti kažnjen(2. faza).

Od travnja će se primjenjivati ​​kazne za nepoštivanje datuma cijepljenja (faza 3).

Raspon kazni je između 600 i 3600 eura, zamjenske kazne zatvora neće biti.

Kazne rastegnute tijekom vremena: Druga kazna bi trebala postojati tek nakon što Državni upravni sud donese odluku o prvoj kazni. To znači da će vjerojatno biti samo jedna kazna godišnje.

Iznimke su trudnice, osobe koje se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga i one koje su prebolile (180 dana).

Iznimke određuju i registriraju službenici javnog zdravstva i liječnici epidemije, odnosno tehnički prikladne ambulante ili bolnice – liječnici opće prakse ne smiju izdavati izuzeće od cijepljenja.

Prema zakonu, uvjet cijepljenja ostaje na snazi ​​do 31. siječnja 2024.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button