Svijet

“Hipi” izgled talibanskog borca izaziva kontroverzu-“trendovski talibani”

“Hipi” izgled talibanskog borca izaziva kontroverzu-“trendovski talibani”. Dok se talibani pokušavaju distancirati od brutalne politike svojih prethodnika, analitičari i promatrači primjećuju neke jasne razlike koje pripadnici terorističke policije prave u svom modnom izboru.

Viralna fotografija na kojoj se vidi talibanski militant obučen u „hipi stilu“ nedavno je izazvala pometnju na društvenim mrežama, jedan je novinar ponovno stvorio kultni izgled uz pomoć Guccijeve haljine.

Originalna fotografija, koju je na Twitteru objavila novinarka Etilaatroza, Elyas Nawandish, prikazuje njenu koleginicu Sakinu Amiri koja je intervjuirala talibanske borce u Kabulu, samo nekoliko dana nakon što je pokret preuzeo kontrolu nad zemljom 15. kolovoza.

hipi

Najveću pažnju privukla je odjeća jednog od boraca u stilu John Lennona iz šezdesetih godina prošlog vijeka, dok su korisnici društvenih mreža bili zapanjeni narančastom haljinom militantnog čovjeka, modernim naočalama i crvenom trakom za glavu.

Turski novinar Ragip Soilu posprdno je predložio svojim pratiocima da „ukradu izgled“ uz pomoć narančaste Gucci haljine koja košta oko 3.500 dolara, kao i Asix tenisicama, urbanim prslukom, trakom za glavu i Macy prstenom od oniksa.

Image

Prema procjenama novinara, ukupni troškovi elegantne alternative originalnoj odjeći vojnika bili su oko 6.500 dolara.

„Gdje se u svijetu muškarci usuđuju nositi takve boje? Daju velike modne primjere”, prokomentirao je jedan korisnik dodajući emoji sa smješkom.

Nije svima bila smiješna nedavna pažnja koja se posvećuje izgledu i odjeći terorističkih boraca, s obzirom na brutalnu reputaciju grupe.

Nedavni članak Daily Maila o „trendovskim talibanima“ koji govori o modnim detaljima i odjeći mladih boraca ocijenjen je kao „krajnje neprikladan“, „uvredljiv“ i „sramotan“ u drugim medijima i od strane korisnika društvenih mreža.

Hippie Taliban Costume

Pažnja bi navodno mogla samo koristiti talibanima, jer je portparol Zabihullah Mudžahid prošle nedjelje oštro tvrdio da postoji „velika razlika između nas i talibana od prije 20 godina“. Grupa je obećala da će poštovati ženska prava u okviru islamskog zakona i ohrabrila je žene da se vrate na posao.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button