Uncategorized

Grmoja: Zahtijevamo da Vlada pokrene opoziv glavne državne odvjetnice

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Mostov Nikola Grmoja najavio je u srijedu da će u petak na sjednici tog tijela predložiti da se odbaci izvješće glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, a od Vlade zahtijeva da pokrene njezin opoziv.

– S obzirom na to da je Most pokrenuo dolazak glavne državne odvjetnice u Sabor, sazvao sam sjednicu Antikorupcijskog vijeća, koja će biti zajednička s Odborom za pravosuđe u petak u 8,30 sati, a na kojoj ćemo zauzeti stav o izvješću glavne državne odvjetnice, a ja ću kao predsjednik Vijeća predložiti da se ono odbaci i zahtijevamo od Vlade da pokrene opoziv glavne državne odvjetnice, najavio je Grmoja novinarima u Saboru.

O stanju u pravosuđu govorio je i SDP-ov Arsen Bauk, član Državnog sudbenog vijeća, rekavši da je DSV jučer imalo elektronsku sjednicu na kojoj je odobrilo zahtjev USKOK-a i DORH-a za skidanjem imuniteta sucu Zvonku Vekiću i temeljem onog što smo dobili kao zahtjev, odobreno je i danas se po tome postupa. Dalje je stvar suda i tužitelja, dodao je.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button