Magazin

GDJE SU NESTALI LEGENDARNI CRTIĆI KOJE SMO OBOŽAVALI ?

GDJE SU NESTALI STARI CRTIĆI?

Moderno doba nosi sa sobom i drugu vrstu crtanih filmova. Crtići u kojima vidite glavne junake kako sjede za tabletom su postali svakodnevnica. Nažalost, i na svoje oči imam priliku vidjeti djecu kako ih crtići modernog doba zapravo zatupljuju. Na koji način? Pa vrlo lako. Uglavnom se djeci šalje, kroz takve crtane sadržaje, poruka da je život samo u „online“ svijetu. Zato danas većina djece nalazi samo zabavu igrajući se na tabletu ili laptopu jer im se iz svih sadržaja koji ih okružuju upravo jedino to i nameće.


Današnji crtići, nažalost, ne zadržavaju toliko pažnju djeci kao prijašnji, sve je to kratkog vijeka, upravo zato što su sadržaji današnjih crtića usmjereni ka modernom, a ne zabavnom. A moderno nije ujedno i sinonim za zabavu.
Junaci kao što su Tom i Jerry, likovi iz Looney Tunesa su nas držali pred ekranima, čak bi se i za reprizirane sadržaje ustali rano ujutro. Jer je u središtu takvih crtanih filmova zabava i humor koji su odlika nekog davno, očito, i zaboravljenog „zdravog odrastanja“.

Ovo su neki ”zaboravljeni” crtići kojih više nema na televiziji, a voljeli bismo ih gledati.
Leteći medvjedići

Popunimo program ponovo takvim hit crtanima i pokažimo današnjim mladim generacijama kako je bilo kad bi se sve generacije ukućana skupile pred televizorom i zajedno se “zdravo smijali“.
To bi bio nekakav moj apel prema televizijskim kućama – Neka svaka televizija odvoji jedan termin od sat vremena gdje će se prikazivati stariji hit crtani filmovi. Vjerujem da bi takvo nešto mnogima vratilo osmjeh na lice.

Eustahije Brzić

Oživiti stare crtane junake u ovo vrijeme, kad sadržaj tv programa uglavnom, šalje teške vijesti bi bio pun pogodak.

Sport Billy
Pončo i Toro
Popaj

Jeste li voljeli ove crtiće? Kojih se još sjećate? Odgovore napišite u komentare.

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button