Svijet

G20 poziva na uvođenje cjepnih putovnica na budućim međunarodnim putovanjima

Tehnokrati na konferenciji G20 zacrtali su sljedeću pandemiju, kao da je ona potpuno izvjesna. Zaključili su kako je najbolje odmah zahtijevati cjepne putovnice za sva međunarodna putovanja. Tako bi se po njima spriječile buduće globalne posljedice.

U deklaraciji čelnika G20 na Balijuobjavljenoj na web stranici WhiteHouse.gov, stoji:

„Priznajemo važnost zajedničkih tehničkih standarda i metoda verifikacije, u okviru IHR-a (2005.), kako bi se olakšalo besprijekorno međunarodno putovanje, interoperabilnost i prepoznavanje digitalnih rješenja i ne-digitalnih rješenja, uključujući dokaz o cijepljenju. Podržavamo kontinuirani međunarodni dijalog i suradnju na uspostavi pouzdanih globalnih digitalnih zdravstvenih mreža kao dio napora za jačanje prevencije i odgovora na buduće pandemije, koje bi trebale kapitalizirati i graditi na uspjehu postojećih standarda i digitalnih certifikata za COVID-19.“

G20 je u svom završnom priopćenju izdao službeni dekret. Njime se promoviraju cjepne putovnice kao pripremu za bilo kakav budući odgovor na pandemiju. 

Indonezijski ministar zdravstva Budi Gunadi Sadikin, govoreći o tome u ime zemlje domaćina G20, ranije je na summitu pozvao na “digitalni zdravstveni certifikat” prema standardima SZO-a.

Sadikin se založio za to što je nazvao “digitalni zdravstveni certifikat”. Certifikat pokazuje je li osoba “cijepljena ili ispravno testirana” tako da se tek onda “možete kretati”. Pogledajte njegove komentare tijekom panel rasprave G20 na Baliju ranije ovog tjedna…

Nešto nejasnije formulirana verzija ovih preporuka uključena je u službenu deklaraciju čelnika G20. Ona također poziva na digitalne potvrde o COVID-19 ili tzv. cjepne putovnice.

Odjeljak završnog priopćenja, koji je ponovno objavljen i dostupan na web stranici Bijele kuće, a koji se bavi cjepivima i pandemijom Covid-19 počinje: “Shvaćamo da je opsežna imunizacija protiv COVID-19 globalno javno dobro i unaprijedit ćemo naše napor da se osigura pravodoban, pravičan i univerzalan pristup sigurnim, pristupačnim, kvalitetnim i učinkovitim cjepivima, terapiji i dijagnostici (VTD).”

Opisujući potrebu za većom suradnjom među državama tijekom bilo kakvog budućeg odgovora na pandemiju, u ovom se odjeljku nastavlja: „Ostajemo predani ugrađivanju multisektorskog pristupa One Health i poboljšanju globalnog nadzora. Uključujući genomski nadzor, kako bismo otkrili patogene i antimikrobnu otpornost (AMR) koji mogu ugroziti ljudsko zdravlje.”

Dakle, oni traže uvođenje dokaza o cijepljenju kao trajnog uvjeta za međunarodna putovanja. Argumentirajući to uspjehom kojeg su polučili digitalni certifikati za Covid-19, poznati kao covid potvrde. O kakvom uspjehu to oni govore, kad je dokazano da cijepljenje protiv Covida ne sprječava prijenos te “bolesti”, što je uostalom priznao i sam proizvođač cjepiva Pfizer, čija je direktorica priznala da “cjepivo nikad nije niti testirano protiv prijenosa virusa”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button