Svijet

F. William Engdahl: I trebali bismo vjerovati u “Znanost” farmaceutske industrije?!

F. William Engdahl u svom razmatranju navodi kako je u veljači 2020. Trumpov tajnik za zdravstvo i ljudske usluge Alex Azar, pozvajući se na Zakon o pripravnosti javnosti i pripravnosti za hitne slučajeve (PREP), izuzeo Modernu, Pfizer, J&J i sve buduće proizvođače zaraze od svake odgovornosti nastale štetom ili smrću uzrokovanom njihovim cjepivima protiv koronavirusa. Pravna zaštita traje do 2024. Ako su cjepiva tako dobra i sigurna, zašto je potrebna takva (zakonska) mjera? Inače, Azar je bio bivši čelnik američkog farmaceutskog diva Eli Lilly. Postoje neka ozbiljna pitanja koja se moraju otvoreno postaviti u vezi s proizvođačima cjepiva koji sada u forsiraju eksperimentalno cjepivo sa vrlo kontroverznom mRNA genskom terapijom na ljudima i cijelom čovječanstvu.

FAU67352
Bidenov glavni COVID savjetnik, 80-to godišnji Tony Fauci, čelnik NIAID-a, od 1984.g., je izjavio: “Jedna od stvari koja je, mislim, tako dobra stvar u našem sustavu ovdje, jest ta da nama vlada znanost, a ne bilo koje drugo razmatranje.” Međutim, postoji dobar razlog za propitivanje njegovog stava.

Vječni čelnik američkog NIAID (nacionalni institut za alergiju i zarazne bolesti, engl. National Institute of Allergy and Infectious Diseases), Tony Fauci, je opetovano zahtijevao da javnost “vjeruje znanosti”. Međutim ono što se u mainstream medijima na Zapadu ili u svijetu ne spominje, ili se gotovo nigdje ne spominje, su rekordi znanstvenih pokazatelja ali i financijskih dobiti farmaceutskih divova u proizvodnji cjepiva.

Ukratko, to je krajnje alarmantno. Sama ta činjenica bi morala zabraniti vladama žestoko provođenje neprovjerenih eksperimentalnih cjepiva na vlastitom stanovništvu, koja cjepiva se proizvode bez opsežnih i dugotrajnih testiranja na životinjama i ostalih testiranja, kako bi se osigurala njihova sigurnost.

Ovog travnja je program cijepljenja u SAD-u bio u visokoj brzini, Bidenov glavni COVID savjetnik, 80-to godišnji Fauci, čelnik NIAID-a, od 1984.g., je objavio kako su američke agencije CDC (Središte za kontrolu bolesti) i FDA (engl. Food and Drug Administration – agencija za hranu i lijekove) odlučile “pauzirati” sa cjepivom Johnson & Johnson (Janssen) kako bi istražili izvještaje o krvnim ugrušcima.

Ispalo je da je bilo šest prijavljenih slučajeva od nekih 7,0 milijuna doza iskorištenih J&J doza cjepiva. Fauci je u svojim izjavama za tisak izjavio: “Jedna od stvari koja je, mislim, tako dobra stvar u našem sustavu ovdje, jest ta da nama vlada znanost, a ne bilo koje drugo razmatranje.” Međutim, postoji dobar razlog za propitivanje Faucija.

Ovo je trebalo uvjeriti ljude da su vlasti bile iznimno oprezne s eksperimentalnim cjepivima protiv COVID-a koji, uostalom, nikada prije nisu bili masovno testirani na ljudima i dobili su samo “odobrenje za hitnu uporabu”, koje je privremeno odobrenje FDA-e (Agencije za hranu i lijekove). FDA je brzo povukla ovu privremenu pauzu jer se J&J složio sa pismenim upozorenjima proizvođača da bi njihovo cjepivo moglo uzrokovati krvne ugruške.

Ipak, istovremeno, suparnički proizvođači cjepiva, Pfizer i Moderna, koji oba koriste hiper-eksperimentalni genetski tretman poznat kao mRNA, ta “znanost” nije zaustavila, unatoč činjenici da su stotine tisuća alarmantnih teških reakcija povezanih s cjepivom, uključujući službene podatke o nekoliko tisuća smrti, zabilježila je baza podataka CDC -a, VAERS (Sustav izvješćivanja o štetnim događajima cjepiva).

Prema CDC-u, takvi “štetni” događaji, nakon cjepiva, uključuju anafilaksiju, trombozu sa sindromom trombocitopenije, Guillain-Barreov sindrom, miokarditis, perikarditis i smrt. Za tjedan 16. srpnja CDC VAERS izvijestio je o alarmantnih 9.125 prijavljenih smrtnih slučajeva od kraja prosinca od cijepljenja protiv COVID-19. Nikada u povijesti tako visoki smrtni slučajevi nisu bili povezani s bilo kojim cjepivom, ali mediji o tome šute.

Big Pharma's lobbying firepower in Brussels: at least €36 million a year  (and likely far more) | Corporate Europe Observatory
Farmaceutska industrija (znana i kao Big Pharma) troši 36 mil EUR (ili više) za lobiranje u EU, na godišnjoj razini. Imaju preko 290 lobista koji u Briselu traže i guraju interese te industrije. Ova industrija je među najmoćnijim industrijskim sektorima u Briselu. Sa vojskom svojih lobista, korporacija stalno lobiraju kako bi EU odluke bile u korist interesa te industrije (privatnih interesa) – a ispred interesa javnog zdravstva. Izvor.

Njihov mračni znanstveni rekord

Faucijev je izraz precizan i namjerno manipulativan. On sugerira da postoji nešto fiksno što možemo nazvati “znanost”, poput neke vatikanske vjerske dogme, dok je prava znanstvena metoda metoda neprestanog preispitivanja, razmatranja prošlih hipoteza s novim dokazima i usklađivanjem sa istima.

Ipak, kad je riječ o “znanosti”, šačica divovskih proizvođača cjepiva, ponekad poznatih i kao Big Pharma, kartel koji se ne razlikuje od Big Oil -a, ima evidenciju o prijevarama, namjernom manipuliranju vlastitih testova, kao i rasprostranjenom podmićivanju liječnika i medicinskih dužnosnika koji promoviraju njihove lijekove unatoč rezultatima “znanosti” koji su u suprotnosti s njihovim tvrdnjama o sigurnosti istih. Pogled na velike svjetske farmaceutske divove poučan je.

J&J

Počinjemo s Johnson & Johnson kompanijom (J & J) iz New Jerseyja. 21. srpnja 2021. J&J i tri druga manja proizvođača lijekova složili su se platiti nevjerojatnih 26 milijardi dolara odštete skupini američkih država zbog njihove uloge u izazivanju američke epidemije opioida. Od toga će J&J platiti 5 milijardi dolara. CDC procjenjuje da je upotreba opijata s visokom ovisnošću kao lijekova protiv bolova uzrokovala najmanje 500.000 smrtnih slučajeva između 1999. i 2019. Johnson & Johnson je optužen za potiskivanje smrtonosnih lijekova protiv bolova za pretjeranu uporabu i umanjivanje rizika od ovisnosti. Međutim oni su znali više i bolje.

EXCLUSIVE: J&J exploring putting talc liabilities into bankruptcy | Reuters
Kompaniji J&J prijeti veliki odštetni zahtjevi jer je istraga iz 2018. pokazala da je J&J desetljećima znao da azbest, poznati kancerogen, vreba u njihovom dječjem puderu i drugim kozmetičkim proizvodima od talka

Isti J&J vodi veliku pravnu bitku za svjesno korištenje kancerogena u svom poznatom dječjem puderu. Reutersova istraga iz 2018. je pokazala da je J&J desetljećima znao da azbest, poznati kancerogen, vreba u njihovom dječjem puderu i drugim kozmetičkim proizvodima od talka. Tvrtka navodno razmišlja o legalnom odjeljivanju svog odjela za dječji puder u malu zasebnu tvrtku koja bi tada proglasila bankrot kako bi izbjegla velike isplate. Za razliku od cjepiva protiv covida J&J, za razliku od Pfizera i Moderne, ne koriste genetsku terapiju sa mRNA.

Dva globalna proizvođača cjepiva protiv covida, koji imaju daleko najveće tržište do sada, su dva proizvođača koja je osobno promovirao Fauci. Oni, iz Pfizera, kao i iz američke biotehnološke Moderne, su u savezu s malenom njemačkom tvrtkom BioNTech pod imenom Comirnaty.

Pfizer

Pfizer, jedan od najvećih svjetskih proizvođača cjepiva po prodaji, je osnovan je 1849. godine u SAD -u. Također ima jednu od najkritičnijih evidencija o prijevarama, korupciji, krivotvorenju i dokazanoj šteti. Kanadska studija iz 2010. godine pokazala je: “Pfizer je bio “uobičajeni počinitelj”, ustrajno se baveći nezakonitim i korumpiranim marketinškim praksama, podmićujući liječnike i potiskujući negativne rezultate ispitivanja.”. To su ozbiljne stvari. A, imajte na umu da Pfizer tek treba u potpunosti objaviti detalje svojih studija o cjepivu protiv covida za eksterni nadzor cjepiva.

Chart: Pfizer Gets a Booster Shot From Its COVID-19 Vaccine | Statista
Godišnji prihodi Pfizer-a od 2016.g. do danas (u milijardama USD) u sa ekstremnim porastom u tekućoj godini (koja još nije ni gotova), ostvarenim u glavnini od COVID cjepiva (izvor).
Usporedbe radi, cjelogodišnji državni proračun RH, iznosi trenutno oko 150 mlrd HRK, odnosno cca 23,4 mlrd USD (izvor).

Popis zločina u Pfizeru produžio se od 2010. godine. Trenutno su uključeni u tužbe u vezi s optužbama da su lijekovi protiv žgaravice Zantac zagađeni supstancom koja izaziva rak. Također, Pfizer je 2009. dobio najveću kaznu vezanu uz droge u povijesti SAD-a u sklopu sporazuma o priznanju krivice od 2,3 milijarde dolara za krivo promicanje lijekova Bextra i Celebrex i plaćanje povratnih kazni liječnicima u skladu s propisima. Pfizer se izjasnio krivim za teško djelo marketinga četiri lijeka, uključujući Bextru, “s namjerom prijevare ili zavaravanja”. Bili su prisiljeni povući lijek protiv bolova protiv artritisa Bextra u SAD -u i EU zbog uzroka srčanog udara, moždanog udara i ozbiljnih kožnih bolesti.

Očigledno u nastojanju da poveća prihode, Pfizer je nezakonito platio liječnicima povrat novca za službeno neodobrenu uporabu više od jednog lijeka što je rezultiralo ozljedama ili smrtima pacijenata. Među njima su bili Bextra (valdekoksib); Geodon (ziprasidon HCl), atipični antipsihotik; Zyvox (linezolid), antibiotik; Lyrica (pregabalin), lijek protiv napadaja; njegova poznata Viagra (sildenafil), lijek za erektilnu disfunkciju; i Lipitor (atorvastatin), lijek protiv kolesterola.

U drugom sudskom procesu, podružnice Pfizera bile su prisiljene platiti 142 milijuna dolara i objaviti dokumente tvrtke koji su pokazali da je nezakonito plasirali gabapentin za uporabu “off-label”, prije službenog odobrenja. “Podaci otkriveni u nizu američkih tužbi ukazuju na to da je farmaceutska tvrtka reklamirala lijek kao lijek protiv boli, migrene i bipolarnog poremećaja – iako nije bio učinkovit u liječenju ovih stanja, a u nekim je slučajevima bio zapravo toksičan, prema Therapeutics Initiative, neovisnoj skupini za istraživanje lijekova na Sveučilištu British Columbia. Ispitivanja su prisilila tvrtku da objavi sve svoje studije o lijeku, uključujući i one koje je držala skrivene. ”

Godine 2004. podružnica Pfizera Warner-Lambert bila je prisiljena platiti 430 milijuna dolara za podmirenje kaznenih prijava i građanske odgovornosti proizašle iz lažnih marketinških postupaka u odnosu na Neurontin, njegovu marku droge gabapentin. Izvorno razvijen za liječenje epilepsije, Neurontin se nezakonito promicao “off-label” (bez službenog odobrenja ) za liječenje neurološke boli, a posebno za migrenu i bipolarni poremećaj-iako nije bio učinkovit u liječenju ovih stanja, a u nekim je slučajevima bio i toksičan. Taj lijek, Neurontin, činio je oko 90% od 2,7 milijardi USD od prodaje u 2003.g., i to bez službenog odobrenja (off-label).

Bill and Melinda Gates announce divorce | News | DW | 03.05.2021
Slika: Bill i Melinda Gates. Njihova Zaklada posjeduje dionice Pfizera, kao i BioNTech-a.

Izvješće New York Timesa otkrilo je 2010. godine da je Pfizer “… platio oko 20 milijuna dolara prema 4.500 liječnika i drugih medicinskih stručnjaka u Sjedinjenim Državama za savjetovanje i lobiranje u njegovo ime u posljednjih šest mjeseci 2009.” Za klinička ispitivanja platili su još 15,3 milijuna dolara za 250 akademskih medicinskih centara i drugih istraživačkih skupina.

U pravnoj praksi SAD -a rijetko se vodi sudski progon protiv rukovoditelja poduzeća koja čine kaznena djela. Rezultat je da se sudske kazne u ovom ciničnom slučaju mogu tretirati kao “troškovi poslovanja”. U osam godina uzastopnih malverzacija do 2009. godine, Pfizer je prikupio nešto manje od 3 milijarde dolara kazni i građanskih kazni, otprilike trećinu jednogodišnjih neto prihoda.

Godine 2020., dok se razvijalo cjepivo protiv COVID-a, Pfizer je platio 13.150.000 dolara u lobiranju za Kongres i dužnosnike u Washingtonu, između ostalih. Značajna je i činjenica da Zaklada Bill i Melinda Gates posjeduju dionice i Pfizera i njihovog partnera u vodećem mRNA cjepivu, BioNTech iz Njemačke.

Moderna

Treći današnji proizvođač cjepiva protiv covida s odobrenjem FDA -e za hitnu uporabu (EUA engl.Emergency Use Authorization) je Moderna iz Cambridgea, Massachusetts. Za razliku od J&J -a ili Pfizera, još ga treba tužiti za nezakonite postupke. No ta je činjenica vjerojatna samo zato što prije EUA -e za svoje eksperimentalno cjepivo za mRNA, u deset godina postojanja od 2010. nije uspjela dobiti odobrenje FDA -e za stavljanje na tržište jednog lijeka, unatoč opetovanim neuspjelim pokušajima. Međutim, Moderna ima crveni neonski natpis koji glasi “sukob interesa” koji bi trebao upaliti lampice upozorenja.

Moderna i Faucijev NIAID surađivali su na razvoju cjepiva pomoću Modernine mRNA platforme i NIAID-a, uključujući MERS, od najmanje studenog 2015. 13. siječnja 2020., prije navodnog prvog slučaja u Wuhanu, Kini, “novi koronavirus” je otkriven čak u Sjedinjenim Državama.

Naime, Faucijevi NIAID i Moderna potpisali su ažurirani sporazum o suradnji u kojem su opisani kao suvlasnici koronavirusa temeljenog na mRNA tehnologiji, kao i da su finalizirali niz za mRNA-1273, odnosno za cjepivo koje se sada daje milijunima za sprečavanje novog koronavirusa. To znači da su Faucijev NIAID i možda Fauci osobno (to je dopušteno u SAD -u) mogli ubrati ogromne financijske koristi od hitnog odobrenja Moderninog cjepiva, ali Fauci nikada nije javno priznao sukob dok je bio korona savjetnik Trumpove administracije, niti kao Bidenove.

Deset dana kasnije, 23. siječnja 2020.g. Moderna objavljuje kako im je odobreno financiranje od strane CEPI-ja, fonda za cjepiva, osnovanog od strane Fondacije Bill-a Gates-a, u cilju razvoja mRNA cjepiva za virus iz Wuhana, zajedno sa ostalima sa Davos-ovog Svjetskog ekonomskog foruma (WEF – World Economic Forum),

Noubar Afeyan on Academia, Business, Immigration, and the American Dream -  Econlib
Noubar Afeyan

Modernu je stvorio rizični kapitalist, Noubar Afeyan zajedno s profesorom s Harvarda Timothyjem A. Springerom i drugima. Afeyan je 2011. zaposlio francuskog biznismena i bivšeg izvršnog direktora Eli Lilly Stephane Bancel za izvršnog direktora nove Moderne.

Unatoč tome što nema medicinsku ili znanstvenu diplomu niti iskustvo u vođenju operacije razvoja lijekova, Bancel se navodi kao nositelj su-patenta za stotinu patenata Moderne vezanih za različita cjepiva.

Počevši od 2013. godine, mala Moderna primala je potpore od Pentagona za razvoj svoje mRNA tehnologije. Od 2020. godine neposredno prije nego što je od američke vlade za hranu i lijekove primila odobrenje za hitnu uporabu, visokih 89% prihoda Moderne je bilo iz bespovratnih sredstava Vlade SAD-a. Ovo nije iskusna tvrtka, ali u svojim rukama drži sudbinu milijuna ljudi. Kako kaže Fauci, “Vjeruj znanosti”.

U veljači 2016., uvodnik u časopisu Nature kritizirao je Modernu zbog toga što nije objavila recenzirane radove o svojoj tehnologiji, za razliku od većine drugih tek osnovanih biotehnoloških tvrtki. Tvrtka je i dalje iznimno tajnovita. Iste godine, 2016. Moderna je od Zaklade Gates dobila 20 milijuna dolara za razvoj cjepiva pomoću mRNA.

Sve dok nije dobila odobrenje za hitnu uporabu (EUA-e) za svoj proizvod covid mRNA u prosincu 2020. godine, Moderna je imala samo gubitke od svog osnutka. Zanimljivo, nakon osobnog sastanka u ožujku 2020. s tadašnjim predsjednikom Trumpom na kojem je Bancel rekao predsjedniku da bi Moderna mogla imati cjepivo spremno za nekoliko mjeseci. Modernina sreća se promijenila.

15. svibnja Trump je najavio stvaranje operacije Warp Seed za uvođenje cjepiva protiv COVID-19 do prosinca. Šef predsjedničke skupine bio je 30-godišnji veteran istraživanja i razvoja velike britanske liječničke tvrtke GSK, Moncef Slaoui. 2017. Slaoui je dao ostavku na GSK i pridružio se upravnom odboru nikoga drugog nego – Moderne.

Pod Slaouijevom Warp Speed, oko 22 milijarde dolara američkih poreznih obveznika je usmjereno na različite proizvođače cjepiva. Moderna je bila glavni primatelj, što je drski sukob interesa, ali se čini da to nikoga nije briga.

Slaoui je uložio oko 2 milijarde dolara državnih sredstava u svoju staru tvrtku Moderna za razvoj cjepiva protiv mRNA. Tek pod kritikom javnosti, Slaoui je prodao svoje dionice u Moderni, ostvarivši milijunske prihode od uloge Moderne kao vodećeg kandidata za proizvodnju cjepiva protiv covida. Ubrzo nakon što je dao ostavku na kraju Trumpovog predsjedništva, Slaouija je njegova stara tvrtka GSK otpustila iz podružnice tvrtke nakon optužbi za seksualno uznemiravanje zaposlenice.

Bez odgovornosti

U veljači 2020. Trumpov tajnik za zdravstvo i ljudske usluge Alex Azar pozvao se na Zakon o pripravnosti javnosti i pripravnosti za hitne slučajeve (PREP) kako bi izuzeo Modernu, Pfizer, J&J i sve buduće proizvođače cjepiva protiv zaraza od svake odgovornosti nastale štetom ili smrću uzrokovanom njihovim cjepivima protiv koronavirusa u Wuhanu. Pravna zaštita traje do 2024.

Ako su cjepiva tako dobra i sigurna, zašto je potrebna takva (zakonska) mjera?

Azar je bio bivši čelnik američkog farmaceutskog diva Eli Lilly.

Postoje neka ozbiljna pitanja koja se moraju otvoreno postaviti u vezi s proizvođačima cjepiva koji sada u forsiraju eksperimentalno cjepivo sa vrlo kontroverznom mRNA genskom terapijom u ljudima, prenosi NEO journal.

O autoru: F. William Engdahl je savjetnik za strateške rizike i predavač, diplomirao je politiku na Sveučilištu Princeton i najprodavaniji je autor o nafti i geopolitici, piše isključivo za internetski časopis “New Eastern Outlook“. Njegovo poznato djelo je knjiga “Stoljeće rata” koja sa sasvim drugog stajališta razmatra anglo-američku naftnu politiku i novi svjetski poredak tijekom 20-tog stoljeća.

F. William Engdahl

Prijevod: Tvrtko

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button