Crna kronikaSvijet

Evo koja zemlja uvodi obvezno cijepljenje: Cijepljenje obvezno od veljače…

Austrija je zemlja koja je nakon dugog razmatranja donijela nove oštre mjere protiv korone. Savezne države i vlada dogovorile su se o strogim mjerama koje stupaju na snagu od ponedjeljka tako da će cijeloj Austriji biti karantena. 

U početku će vrijediti deset dana, a zatim se može produžiti za daljnjih deset dana. Stoga vrijedi najviše dvadeset dana. Ali završava samo za cijepljene osobe. Cijepljenje bi trebalo biti obvezno od 1. veljače.

Mjere na prvi pogled:

  • Zabrana kretanja u cijeloj zemlji trebala bi se primjenjivati ​​od ponoći do ponoći i u početku trajati 10 dana. Evaluacija se provodi nakon daljnjih 10 dana. To znači da će blokada u početku trajati najkasnije do 12. prosinca. 
  • Za necijepljene se nastavlja i nakon 12. prosinca. 
  • Učenici će i dalje imati nastavu licem u lice. Za sve razine škola obavezno je nošenje maske u zgradama, djeca smiju ostati kod kuće bez liječničke potvrde. 
  • Treće cijepljenje se preporuča ili omogućuje u cijeloj Austriji – bez obzira na cjepivo – od četvrtog mjeseca. 
  • Skraćenje Green Pass-a najkasnije od 01. veljače 2022. na sedam mjeseci za 3. ubod 
  • Preporučuje se rad od kuće. 
  • Pokretanje zakonodavnog postupka (uključujući i postupak procjene) za uvođenje opće obveze cijepljenja sa stupanjem na snagu najkasnije 1. veljače 2022. – uzimajući u obzir propisani ustavni rok za operativnu provedbu. Administrativne kazne su neizbježne.
  • Zahtjev za masku FFP2 primjenjuje se u svim zatvorenim prostorima.

Zbijanje redova preko stranačkih i nacionalnih granica”

“Unatoč mjesecima uvjeravanja, nismo uspjeli uvjeriti dovoljno ljudi da se cijepe”, priznao je kancelar Alexander Schallenberg (ÖVP) na početku tiskovne konferencije. 2G pravilo omogućilo je povećanje spremnosti na cijepljenje, “ali ne u dovoljnoj mjeri”, rekao je Schallenberg. Stvarnosti morate pogledati u oči. “Previše je političkih snaga u zemlji koje se bore protiv toga”, bio je to “napad na naš zdravstveni sustav”. Posljedica toga su pretrpane jedinice intenzivne njege i “ogromna ljudska patnja”. Stoga je potrebna obveza cijepljenja u cijeloj državi – od 1. veljače 2022. Samo je cijepljenje “izlazna karta”.

Uz ovu srednjoročnu perspektivu, potrebne su i kratkoročne mjere. Kancelarka se bavi “restriktivnim mjerama” – karantenom u cijeloj zemlji na 20 dana. Nakon deset dana bit će napravljena nova procjena. Od 13. prosinca više neće biti izolacije za one koji su cijepljeni ili oporavljeni. Opet će biti i ekonomske pomoći. To je “solidarnost preko stranačkih i nacionalnih granica”. 

Mückstein se ispričava

Ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) ispričao se na početku svog govora. U krizi je važno da postoje različita gledišta, ali moramo se povući zajedno. “Nažalost, i mi kao savezna vlada nismo uspjeli ispuniti ovu tvrdnju u nekim područjima. Želio bih se ispričati zbog toga”, rekao je Mückstein doslovno.

Zaključavanje je uvijek bezobrazluk”, rekao je Mückstein. Ali bilo je potrebno. To bi moglo rasteretiti osoblje i spasiti živote. Mückstein zahvaljuje guvernerima država i saveznom kancelaru” na ovom zajedničkom zaključku “. To nije popularana, ali je nužna odluka. Sport Odlazak u šetnju ili odlazak nadležnima također je moguć tijekom ograničenja izlaza.

Platter: Beč i Tirol su uzori kada je u pitanju cijepljenje

“Moramo iskoristiti ove tjedne da se što više cijepi”, rekao je guverner Tirola Günther Platter (ÖVP). Zato sada žele izgraditi “široku strukturu cijepljenja” s općinama, uz Tirol i Beč kao uzore. U tim saveznim državama treći je ubod već moguć nakon četiri mjeseca – sada je dostupan u cijeloj zemlji.

Ludwig o demonstracijama u Beču: “Neodgovorno”

Svjestan je da s izolacijom nećete pobijediti na natjecanju ljepote, kaže gradonačelnik Beča Michael Ludwig (SPÖ). Obvezno cijepljenje je učinkovito, ali tek nakon određenog vremena, zbog čega je izolacija neophodna. Ludwig obećava ekonomsku pomoć. 

Gradonačelnik Beča Michael Ludwig (SPÖ) je dao intervjuu za PULS 24 o karanteni u cijeloj zemlji.

U Beču trenutno imaju najmanje brojeve, “iako na visokoj razini”, kaže Ludwig. Zaključavanje je napravljeno iz solidarnosti s Gornjom Austrijom i Salzburgom. “Neodgovorno je ako političke snage žele podijeliti društvo”, kaže gradonačelnik na demonstracijama koje su za subotu planirali protivnici mjera korone u Beču.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button