Domovina

”Etnobiznismen” Pupovac je najviše naštetio srpskoj nacionalnoj manjini

Pripadnici Srpske samostalne demokratske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević posljednjih su dana tema u svim medijima zbog koruptivnih radnji u koje su umiješani. U obrani svojih prljavih rabota i ovaj put pokušavaju skrenuti sa biti i stvoriti lažnu sliku o ‘ugroženosti Srba’, koja je bila glavni motiv i pokretač agresije na Hrvatsku.

Pupovac je etno-biznismen desetljeća i dugo već znamo da svoje ruke u Saboru skupo naplaćuje.

Potpredsjednik Vlade Milošević na Facebooku se u ponedjeljak poslijepodne prvi put oglasio o aferi u sklopu koje je uhićen donedavni ministar graditeljstva Darko Horvat, a u kojoj se spominje i njegovo ime, s porukom: “Bespogovorno sam se borio i borim za prava manjina bez primisli da za sebe ili nekog priskrbim korist, u okviru svojih zakonskih ovlasti i mogućnosti, kao netko tko je izabran da zastupa srpsku nacionalnu manjinu”.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u ponedjeljak da je “Milošević čovjek iznimnih moralnih kvaliteta i častan čovjek” a danas je u Saboru održao sebi svojstven govor u kojem je žučno branio svog pulena Miloševića a u biti pokušao zamjenom teza optužiti one koji su ukazali na korupciju a ne one koji su odgovorni za korupciju .

Pupovac je ponovno igra na kartu ‘ugroženog Srbina’ koja nažalost od raznih srpskih političara traje već gotovo stoljeće i pol. Nažalost, lažna slika o ‘ugroženim Srbima’ bila je i glavni motiv i pokretač agresije na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

I dok je Pupovac danas najveći dobitnik lažne slike ‘ugroženog Srbina’ u Hrvatskoj, najviše gubi zapravo srpska nacionalna manjina u našoj zemlji. Naime, primjer s dodjelom poticaja pokazuje koliko je važno biti blizu, makar i kao susjed – čelnim ljudima SDSS-a. Ako to niste, onda se, po mnogima, Pupovac, Milošević i Jeckov tek prividno bore za ‘vaša prava’. A više za svoj osobni interes.

Ključno je pitanje ,zašto nije uhićen Milorad Pupovac budući da je bio na sastancima gdje su se dogovarali poticaji tim tvrtkama koje ne zadovoljavaju kriterije? Očito je da Milošević nije ovo radio sam, nego po nalogu Pupovca koji vuče sve konce po pitanju SDSS-a, glavnog koalicijskog partnera. Ovim je potvrđeno da je Pupovac etnobiznismen stoljeća. Potvrđeno je da je vlada namještala poticaje onima koji imaju članske iskaznice. Potvrđeno je da je ovo trgovačka koalicija i u svakoj normalnoj zemlji ovo bi značilo pad vlade.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button