Domovina

Domovinski pokret: ”ŠTO JE SLJEDEĆE?”

Probudimo se dok nije kasno!

Domovinski pokret najoštrije je priopćenje osudio potez N1 televizije, odnosno objavu kolumne Borisa Dežulovića čiji je sadržaj bezobzirno vrijeđanje i omalovažavanje svih žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje nacionalnog identiteta, a pogotovo vukovarskih žrtava.

U nastavku prenosimo priopćenje u cijelosti:

”Domovinski pokret najoštrije osuđuje potez N1 televizije, odnosno objavu kolumne Borisa Dežulovića čiji je sadržaj bezobzirno vrijeđanje i omalovažavanje svih žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje nacionalnog identiteta, a pogotovo vukovarskih žrtava.

Nakon nasrtaja ultra lijeve platforme Možemo na murale Vukovara, doživjeli smo i vulgarni ispad beogradskog potrčka i bivšeg feralovca na grad Vukovar. Ni manje ni više, nego na televiziji koja je u procesu traženja nacionalne koncesije. Takav ispad ne možemo čak ni citirati, jer tu količinu psovki medijski prostor ne zaslužuje. Napominjemo da prostačko vrijeđanje, psovke, govor i širenje mržnje ne spadaju, kako u slobodu govora, tako ni slobodu i autonomiju medija.

Domovinski pokret od uprave N1 televizije, cehovskih udruženja i nadležnog Ministarstva kulture i medija traži hitno očitovanje i ispriku svima koje je Dežulović putem platforme N1 zgrozio i ponizio. Što je sljedeće? Zamislimo da do riječi Vukovar stavimo i Srebrenica. Bi li u tom slučaju kolumna bila objavljena? Sigurni smo da ne bi, jer jedino po hrvatskim nacionalnim svetinjama je dozvoljeno pljuvati i na njima graditi tzv. slobodu govora kao paravan za širenje mržnje i obezvrjeđivanje svih simbola nacionalnog identiteta.

Borisu Dežuloviću predlažemo da u svom dragom Beogradu pokuša napisati sličnu kolumnu pod naslovom: J…. vas žrtva Kragujevca. Pa da vidimo hoće li mu to itko objaviti. Posve smo sigurni da bi u tom slučaju bio zauvijek uklonjen iz javnog prostora. U trenucima dok je državni vrh zaokupljen banalnim međusobnim prepucavanjima, ne možemo se oteti dojmu da se koriste pojedine platforme za medijsko ponižavanje i okupaciju Republike Hrvatske. Probudimo se dok nije kasno!” navode u priopćenju Domovinskog pokreta.

Objavu su komentirali i Igor Peternel i Velimir Bujanec

”Autor želi biti provokativno subverzivan, ali nigdje u tekstu nisam pročitao: “jebali vas partizani, jebo vas Jasenovac, jebala vas Dotršćina ….”Malo su se razmahali u posljednje vrijeme! Porasla su im krila! Zamislite da se mamlaz ovako izrazio o Srebrenici ili Auschwitzu? Bas me zanima bi li mu tekst bio objavljen! Kako bi se u tom slučaju postavili N1 urednici?Ali posrat se na hrvatske nacionalne svetinje može bilo koji “đukac”!” napisao je Peternel

”Posve smo sigurni da Dežulović zbog napisanih gadosti neće snositi baš nikakve ozbiljne posljedice, kao ni N1 televizija. Agencija za elektroničke medije proglasit će se “nenadležnom”, a ‘ministarka’ Obuljen reći će da je to “umjetnička sloboda”… Za nagradu bi im mogli dodijeliti nacionalnu koncesiju! Plenković i Pupovac u međuvremenu će, skupa s Milanovićem, zaželjeti dobrodošlicu još jednoj sličnoj televiziji u hrvatskom eteru – onoj Dodikova sina… Pa nek’ nas onda vrijeđaju i N1 i Una TV. Tako nam i treba, kad smo dopustili da nas medijski okupiraju oni koje smo pobijedili na bojnom polju.” komentirao je Bujanec

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button