Svijet

Bezos: Budite spremni na ekonomsku katastrofu koja uskoro dolazi

Vlasnik Amazona, predstavnik „elite“ i globalist Jeff Bezos upozorio je da SAD-u prijeti recesija i savjetovao potrošačima i tvrtkama da naprave zalihe novca u slučaju razornog pada.

“Gospodarstvo trenutno ne izgleda sjajno”, izjavio je u subotu za CNN Bezos.

“Stvari se usporavaju. Vidite otpuštanja u mnogim, mnogim sektorima gospodarstva”, nastavio je i dodao: “Vjerojatnosti govore da ćemo, ako trenutno nismo u recesiji, vjerojatno biti u recesiji vrlo brzo.”

Bezos je preporučio američkim kućanstvima da odgode skupe kupnje kao što su novi televizori, hladnjaci i automobili. Sve to s obzirom na rizik da će se ekonomski uvjeti pogoršati. Slično, predložio je vlasnicima malih poduzeća da razmotre odlaganje ulaganja u novu opremu i umjesto toga izgrade svoje novčane rezerve.

Pionir e-trgovine odbio je procijeniti koliko dugo bi recesija mogla trajati. Ali je pozvao ljude da budu spremni na ekonomsku katastrofu.

“Odbacite što više rizika od stola”, rekao je. “Nadaj se najboljem, ali se pripremi za najgore.”

Bezosovi posljednji komentari ponavljaju  njegov odgovor izvršnom direktoru Goldman Sachsa Davidu Solomonu u listopadu, kada je šef banke rekao da postoje dobre šanse za recesiju u SAD-u.

Andy Jassy, ​​koji je prošlog ljeta naslijedio Bezosa na mjestu izvršnog direktora Amazona, čini se da dijeli strahove od recesije kao i njegov prethodnik. Amazon je smanjivao troškoveusporavao potrošnju i zamrzavao zapošljavanje posljednjih mjeseci, vjerojatno u pripremi za težu ekonomsku pozadinu.

Vodeći investitori, direktori, akademici i analitičari oglasili su recesijski alarm ove godine. Ukazali su na napore Federalnih rezervi u borbi protiv inflacije, koja je u lipnju porasla na najvišu razinu u 40 godina od 9,1%, a u listopadu je ostala na 7,7%.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button