Domovina

Zoran Vukman: Skandalozno priopćenje pučke pravobraniteljice o Hrvatima u Zambiji!

Ovo priopćenje pučke pravobraniteljice sadrži neke aspekte koje smatram skandaloznima s obzirom da dolaze od jedne institucije u RH.

Prvo, presumpcija nevinosti hrvatskih državljana optuženih i osumnjičenih za trgovinu djecom u Zambiji ne znači da bi Ured pučke pravobraniteljice trebao nasupati kao odvjetnički ured pritvorene osmorke koje čeka suđenje pred zambijskim sudom!

Isti taj Ured neizravno dijeli lekcije stranom sudu i zakonodavstvu o tome što jest a što nije u danom slučaju trgovina djecom a što procedura usvajanja.

Time prejudicira da su optuženi nedužni, da ih treba po svaku cijenu političkim i diplomatskim kanalima osloboditi i izbaviti iz onoga što su se privatno i u nama nepoznatim okolnostima sami upleli.

Drugo, kako taj Ured tako i glavni mediji u Hrvatskoj, kao i izvršna vlast, neizravno time pretpostavljaju nekompetentnost i korumpiranost zambijskog sudstva.

Uvjereni su da su hrvatski državljani tamo zatočeni jer je Zambija po njima banana država.

Implicite, tu se radi o podcjenjivanju a i rasizmu.

Treće, javna pravobraniteljica prijeti građanima koji komentiraju taj slučaj na društvenim mrežama (!) kaznenim progonom zbog govora mržnje, rasizma i transfobije (ma što ta transfobija značila!) zato jer je vox populi očito protiv “mrske osmorke”.

A zašto?

Nema tu politike. Zato jer se većina u ovoj zemlji slaže s onim što vrijedi u Zambiji: da je genderizam ogavna ideologija, upravo zabranjena u Zambiji, gdje je ustavom definirana “kršćanska nacija” (75 posto protestanata i 20 posto katolika), a transrodna i lgbt praksa je izvan zakona.

Jednostavno, vox populi je protiv lgbt ideologije koju personificiraju uhićeni i osumnjičeni, i protiv toga da im se dopusti ikakvo usvajanje djece.

To ne znači da ih treba baciti u tamnicu, no upravo je javnost osjetljiva na njihovo ideološko protežiranje od strane ove vlasti i medija!

Nadalje, javna pravobraniteljica u isti koš u ovom slučaju stavlja rasizam i tzv. transfobnost što je nevjerojatna priglupost jer bi onda Zambijci bili transfobni i ujedno – rasisti!?

Mi koji se slažemo sa zambijskim poretkom kao normalnim tražimo samo da se poštuje naš glas i ako će se javna pučka pravobraniteljica oglašavati kao odvjetnički lgbt ured, onda neka odstupi s dužnosti i bavi se lgbt aktivizmom i neka ne zlorabljuje instituciju koja bi trebala biti ono što joj naziv govori.

Izvor: Zoran Vukman/Facebook

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button