Sport

Završena Skupština Dinama: Mamićevci izašli i srušili kvorum

Od 18 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton održavala se redovna skupština Dinama, najvažnija u novijoj povijesti kluba. Na njoj se za prevlast u klubu borila struja naklonjena Mirku Barišiću i struja naklonjena Zdravku Mamiću. Mamićevci su napustili Skupštinu i tako srušili kvorum, a Barišić je najavio promjene statuta kluba kako se tako nešto više ne bi ponovilo prenosi direktno.hr. 

Slika: Najjednostavnije rečeno, postoje dvije opcije: pobjeda Barišića ili pobjeda Mamića./ Foto: snimka zaslona

NEMA KVORUMA!

Nema kvoruma! Ostalo je 37 skupštinara, a za kvorum je potreban 41.

Mirko Barišić nastavio je skupštinu u kojoj nema Mamićevaca! Cijela polovica dvorane u kojoj su bili pripadnici Mamićeve struje je ispražnjena.

BBB nezadovoljni

Pred Sheratonom su se čule i žestoke uvrede, Bad Blue Boysi su se jako približili ulasku u lobby hotela. Dio navijača uspio je upasti u hotel, gdje su vrijeđali skupštinare. Eskalacija ispred Sheratona, čuju se uvrede i povici, uz puno pirotehnike.”Vani su stotine ljudi, nešto im moramo reći”, kaže jedan od skupštinara. Osmorica povjerenika ostaju članovi skupštine, kaže Linta.

Zorić: Ne znam tko su ovi ljudi

“Ne znam tko su ovi ljudi koji su se pojavili, ne znam jesu li članovi Dinama. Tko ih je tamo posjeo da nam dijele lekcije, ja ne znam. Skupština sigurno nije. Trudili smo se pojasniti svima kako glase nasi članci Statuta, poslovnika, točka dnevnog reda koju je potpisao sam predsjednik Barišić. To što oni to ne žele slušati ne mogu nazvati drugačije nego pravnim nasiljem. Nije prvi put, to se već događa neko vrijeme u Dinamu”, rekao je Zorić.

Izvršni odbor ima ovlasti do 11. ožujka

Izvršni odbor ima ovlasti do 11. ožujka, kada mu istječe mandat. U petak još stigne imenovati jednog ili dvojicu novih članova Uprave. Zastupnik Željko Marković traži da to učine.

Peras i Šimić čine Upravu

Upravu sada čine Vlatka Peras i Dario Šimić.

“Skupština broji 80 članova, a kvorum je 41 otišli ovi prirodnom smrću ili ostavkom. Ne trebate se više zamarati zašto 41 i zašto ne jer je kvorum 41. I na sljedećoj skupštini je isto takav kvorum ako se ne promjeni statut”, kaže Vlatka Peras.

Do daljnjeg klubom upravlja predsjednik kluba i Uprava

Ne mogu se apsolvirati ostale točke dnevnog reda. Barišić kaže da do daljnjeg klubom upravlja predsjednik kluba i Uprava.

“Dok se ne izabere nova skupština kluba njime rukovodi uprava i predsjednik kluba. Dok je tako, vi mi trebate. Molim vas da zajednički radimo na projektima kluba i da do Nove godine radimo na važnim stvarima. Ne možemo izabrati izvršni ni nadzorni odbor”, kaže Barišić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button