Domovina

Uhićen Zvonko Vekić! Sudac kojeg je Mamić optužio za primanje mita

Uhićen je sudac Zvonko Vekić, doznaje HRT. Navodno ga se sumnjiči za pranje novca, a u tijeku su policijski pretresi. Suca Vekića USKOK je već bio uhitio u lipnju, nakon što ga je Zdravko Mamić optužio za primanje mita, o čemu smo već pisali OVDJE.

Zvonko Vekić i osječki suci Darko Krušlin i Antu Kvesić sumnjičili su se za primanje oko 400.000 eura mita od Zdravka Mamića u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega. USKOK ga je je sumnjičio i za primanje mita u u obliku ljetovanja i putovanja.

USKOK se oglasio o uhićenju osječkog suca Zvonka Vekića

Uhićen Zvonko Vekić! Sudac kojeg je Mamić optužio za primanje mita
www.crodex.net

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Osijeku i odnose se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda. U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, navode.

Propćenje je poslalo i Ministarstvo unutarnjih poslova:

Uhićen Zvonko Vekić! Sudac kojeg je Mamić optužio za primanje mita
www.crodex.net

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavili su kriminalističko istraživanje koje se vodilo radi kaznenih djela protiv službene dužnosti (Prijavljeni za više kaznih djela protiv službene dužnosti), i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – pranja novca.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila dvije osobe, od kojih je jedna pravosudni dužnosnik te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button