Domovina

“Odluči li Tomašević ukloniti mural generala Praljka, branitelji će se suprotstaviti”

U Zagrebu u naselju Lanište ponovno je iscrtan mural s likom Slobodana Praljka, nakon nešto više od mjesec dana nakon što je uklonjen. Fotografije je na Facebooku objavio psihijatar Herman Vukušić, objavio je RTL.

“Povratak murala tražilo je i dvadesetak zagrebačkih veteranskih udruga koje su se okupile prije par tjedana upravo na temu skandaloznog odnosa novih gradskih vlasti prema hrvatskim braniteljima. Siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, branitelji će im se žestoko suprotstaviti”, napisao je Vukušić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, krajem listopada su s trafostanice uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku, a upravo zbog Praljka su građani zatražili uklanjanje murala, s obzirom na to da se radi o osuđenom ratnom zločincu. Nakon što je mural uklonjen branitelji i nezadovoljni Zagrepčani su se okupili ispred trafostanice, a stigli su i Bad Blue Boysi, koji su izradili novi mural.

O svemu su se za RTL oglasili i iz HEP-a.

“HEP ODS Elektra Zagreb zaprimila je prijave da je mural na trafostanici u Ulici Ive Robića u naselju Lanište, za čije postavljenje je izdana dozvola Udruzi navijača Dinama Bad Blue Boys, djelomično precrtan. O istom nas je također obavijestila i Udruga navijača Dinama Bad Blue Boys. Djelatnici HEP ODS-a Elektre Zagreb su izašli na lokaciju navedene trafostanice te će se po završetku uviđaja, sukladno uobičajnoj proceduri, uputiti prijava nadležnim institucijama. Vraćanje murala u prvobitno stanje očekujemo u najkraćem roku”, naveli su.

Slobodan Prosperov Novak o Slobodanu Praljku

”Slobodan Praljak je bio antički junak .Ioni mladi ljudi koji su ga naslikali na zid su naslikali antičkog junaka a da toga nisu ni bili svjesni. Antički junak nije svetac, on nama ne pomaže, antički junak je netko koji nam se penje na pleća i koji kaže ja sam tu da vas opteretim da dalje živite sa mojom sjenom, sa mojom sviješću…Danas kao papagaji ponavljati činjenicu da je on taj koji je osuđeni ratni zločinac pa zato nije dostojan nikakvog štovanja je sramotno. Žalosno je , ja bih očekivao da će gradska skupština danas držati sjednicu kako će dodijeliti Slobodanu Praljku ulicu u ovom gradu…Doći će naraštaji koji će prepoznati gest protiv nepravde.” rekao je između ostalog Slobodan Prosperov Novak.

Podsjećamo, nakon što je ispio otrov u haškoj sudnici, 29. studenog 2017. godine, general Slobodan Praljak ušao je u povijest odbivši nepravednu presudu riječima ”General Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button