Domovina

Zašto se zaboravlja da Soros financira Faktograf?

Već smo više puta pisali o aktivističkom portalu Faktograf.hr i njihovom kontroverznom glavnom uredniku Petru Vidovu koji proizvoljno na osnovu toga tko im je blizak, a tko ne određuje čije će tvrdnje navodno provjeravati i što je istina a što laž!

Moćni Faktograf je dio globalne mreže za provjeru činjenica koji od strane Facebooka ima ovlasti odlučivati o ‘istini’ te ograničavati Facebook objave koje se ne uklapaju u njihov narativ.

Ovaj model progona financira ljevičarski milijarder George Soros.

Imamo sreće što New York Post nema problema s provjerom činjenica kao hrvatski mediji, jer su nedavno uspjeli otkriti globalnu mrežu organizacija u Srednjoj i Istočnoj koje namjeravaju potisnuti i diskreditirati konzervativne glasove na internetu.

Posljednjih godina postoji svojevrsna borba različitih portala za građanska i ljudska prava, točnije novac. Jedanaest ljevičarskih udruga iz Središnje i Istočne Europe se hrabro bori protiv dezinformacija i radi na razotkrivanju “laži“ uz pomoć Facebooka.

Samo u zadnje četiri godine su od Sorosa primili preko trideset milijuna dolara. O čemu više možete pročitati ovdje.

Stoga, nije čudo da se i u Hrvatskoj može uočiti utjecaj Soroseva novca koji ulazi preko nevladine organizacije Gong, koja za širenje “istine” ima “portal“ Faktograf.hr (“nužni alat“ za provjeru ispravnosti informacija). Faktograf.hr uz njih ima i druge podupiratelje, kao organizaciju Transparency International. Naravno, pogađate da tu organizaciju financira Soroseva zaklada Otvorenog društva.

Najviše koristi iz ovih projekata ima Facebook jer koristi „provjeru činjenica“ kako bi izbjegao odgovornost za cenzuru. To se najbolje vidjelo za vrijeme predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama kada su uspjeli zataškati priču oko prijenosnog računala Huntera Bidena.

Paradoksalno je da provjera informacija i zataškavanje još uvijek postoje na Facebooku, jer je za vrijeme jednog sudskog procesa zaposlenik Facebooka rekao da njihova „provjera informacija“ nije nepristrana i objektivna nego „samo predstavlja mišljenje“.

Očigledno će u godinama koje dolaze, a napose u vremenu izbora, „provjera informacija“ ostati važan element cenzure, dajući ljevičarskim medijima politički neutralan alat da cenzuriraju konzervativna stajališta.

Izvor: vigilare.info

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button