Svijet

SRAMOTNO: FBI platio 3 milijuna dolara za cenzuru informacija!

Utjecaj na američke izbore 2020. Najnoviji nastavak iz „Twitter Filesa“ Elona Muska otkriva nove informacije koje potvrđuju da FBI ne samo da je pritiskao društvenu mrežu da potisne izvješća o prijenosnom računalu Huntera Bidena nego je zaposlenicima Twittera za to platio i milijune dolara.

Novi izvršni direktor Twittera potvrdio je dokument iz 2021. koji pokazuje da je zaposlenicima Twittera FBI nadoknadio više od 3 milijuna dolara kako bi pomogao u takozvanim „projektima vezanima uz provedbu zakona“.

Najistaknutiji od tih projekata uključivao je potiskivanje izvješća o prijenosnom računalu Huntera Bidena i utjecaj na platformu neposredno prije izbora 2020. godine.

U nastavku pod naslovom „TWITTER FILES: PART 7“, neovisni novinar Michael Shellenberger iznosi nove dokaze da je FBI i obavještajna zajednica pokušala diskreditirati „činjenične informacije“ o inozemnom poslovanju Huntera Bidena prije i nakon što je The New York Post otkrio sadržaj njegova prijenosnoga računala.

The New York Post je 14. listopada 2020. izvijestio da je Hunter Biden upoznao svojega oca, tadašnjega potpredsjednika Joea Bidena, s najvišim izvršnim direktorom ukrajinske energetske tvrtke manje od godinu dana prije nego što je stariji Biden izvršio pritisak na vladine dužnosnike u Ukrajini da otpuste tužitelja koji je istraživao tvrtku.

Priča The New York Posta temeljila se na e-porukama vlasnika servisne radionice u Delawareu, koji je posjedovao Hunterov laptop. Hunter je navodno ostavio svoje računalo u trgovini na popravku, ali se nikada nije vratio po njega.

Članovi obavještajne zajednice, velikih TV mreža i rukovoditelji na Twitteru radili su prekovremeno niječući da je prijenosno računalo Huntera Bidena stvarno.

Nazvali su to „klasičnim oznakama ruske informacijske operacije“.

No Shellenberger prenosi da je FBI još 2019. godine bio u posjedu prijenosnoga računala i da je znao što ono sadrži.

Organizacija se zatim obratila bivšemu šefu povjerenja i sigurnosti Twittera, Yoelu Rothu, uoči objavljivanja New York Posta kako bi potisnula priču.

„Za nekoliko sati Twitter i druge tvrtke na društvenim mrežama cenzuriraju članak NY Posta, sprječavajući njegovo širenje i, što je još važnije, potkopavajući njegovu vjerodostojnost u glavama mnogih Amerikanaca“, objasnio je Shellenberger.

Shellenberger dodaje da je Roth bio prisiljen odbaciti bilo kakva izvješća o priči.

Napominje da je Roth u rujnu 2020. „sudjelovao u ‘stolnoj vježbi’ Instituta Aspen na potencijalnoj operaciji ‘Hack-and-Dump’“.

Vježba je uključivala navodno „lažni“ scenarij u kojem su na internetu procurili dokumenti Burisme u kojima su navedene isplate Hunteru Bidenu.

Tako je mjesec dana poslije toga, kada je vijest objavljena, Roth već bio „osposobljen“ kako se nositi s tim.

“Ovo uvelike sliči nekakvoj suptilnoj operaciji curenja“, napisao je Roth svojim kolegama prilikom označavanja priče NY Posta za cenzuru.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerburg također potvrđuje da je FBI učinio isto na toj platformi.

„FBI je u osnovi došao k nama [i] bilo je poput: ‘Hej… Trebali biste biti na visokom stupnju pripravnosti. Mislili smo da je na izborima 2016. bilo puno ruske propagande. Uskoro će biti neka vrsta smeća slična tome“, podijelio je.

Shellenberger dalje objašnjava da je velik broj bivših zaposlenika FBI-a otprilike u isto vrijeme zaposlen u Twitteru.

Cilj je bio oblikovati način na koji to mediji pokrivaju i kako to društveni mediji prenose“, objasnio je Shellenberger.

Cilj za koji je FBI smatrao da je bio uspješan

„Na kraju je FBI-jeva kampanja utjecaja usmjerena na rukovoditelje u novinskim medijima, Twitteru i drugim tvrtkama na društvenim mrežama uspjela: cenzurirali su i diskreditirali priču o prijenosnom računalu Huntera Bidena“, dodao je Shellenberger. „Do prosinca 2020., [FBI-jev odvjetnik Jim] Baker i njegovi kolege čak su poslali poruku zahvale FBI-ju na njegovu radu.“

Kao što je CBN News izvijestio, „Twitter Files“ ponovno su rasplamsali optužbe da je politička cenzura Big Techa pomogla predsjedniku Bidenu da pobijedi na izborima 2020. i dovela do gušenja brojnih konzervativnih glasova.

„Kontakt Twittera s FBI-jem bio je konstantan i sveprisutan, kao da je podružnica“, napisao je novinar Matt Taibbi u prethodnom izvješću „Twitter Files“.

A Shellenberger ističe dokaze koji sugeriraju da se obavještajna agencija priprema za predsjedničke izbore 2024. godine.

„I pritisak FBI-ja na platforme društvenih medija se nastavlja“, napisao je. „U kolovozu 2022. izvršni direktori Twittera pripremili su se za sastanak s FBI-jem, čiji je cilj bio ‘uvjeriti nas da izradimo više FBI [zahtjev za otkrivanjem u hitnim slučajevima]… potraga bez naloga.“

Izvor: croativ.net / CBN news

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button