Svijet

Vučić: Ako NATO ne reagira na Kosovu Srbija će reagirati. Dajemo im 24 sata!

Vučić je kazao da Srbija sada ima 14 MiG-29 i nastavio: “Oni su mislili da se ja šalim. Je l’ Srbija to nema pravo podignuti svoje helikoptere ili avione u središnjoj Srbiji”?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije ušla na teritorij Kosova jer od Kumanovskog sporazuma nema pravo to učiniti i poručio da Srbija s trupama neće ući na Kosovo jer želi da se sve riješi mirnim putem.

Rekao je da je to poručio i generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, kao i da mu je rekao da Srbija neće dozvoliti pogrom nad Srbima. Vučić vjeruje da su ga u NATO-u razumjeli i da će učiniti sve da zaštite srpsko stanovništvo na Kosovu.

ČEKAT ĆEMO VAS 24 sata da kao NATO reagirate, tek ako se poslije toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagirati i neće dozvoliti ono što se događalo 1995. ili 2004. godine. Srbija je podignula samo gotovost, nije digla vojsku i policiju. Srbija nije ušla na prostor Kosova jer poštujemo sporazum, nemamo prava to učiniti. Mi s trupama nećemo ulaziti, nama je mir najbitniji, to sam rekao u NATO-u, bio sam vrlo precizan. Dakle, tri točke su do toga i kao što vidite o njima javno govorim, siguran sam da su me u NATO-u razumjeli. Mi smo mali narod, ne možemo se rasipati, rekao je Vučić.

-Mi sada imamo 14 MiG-29. Oni su mislili da se ja šalim. Je l’ Srbija to nema pravo podignuti svoje helikoptere ili avione u središnjoj Srbiji? Predstavnici EU se sedam dana nisu uzbudili zbog oklopnih kola kosovske policije, ali jesu istog sekunda kad je Srbija pokazala da neće dozvoliti da je ponižavaju, kazao je Vučić.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button