DomovinaIzbor uredništva

Vrijeme je da se branitelji trgnu

ODNOS MEDIJA I BRANITELJA – RAT NAKON RATA

Hrvatsko društvo, svi znamo, vidimo i osjećamo, podijeljeno je na dvije struje različitih svjetonazora, „lijevo“ i „desno“. Ta podijeljenost ima svoju genezu, pravila igre i igrače. Ako znamo da „ljevici“ pripadaju socijalisti, bivši nereformirani komunisti, neoliberali, borci za ”socijalnu pravdu” koji okupljaju LGBTQ…, feminističke ili komunističke aktiviste, globalisti i zagovornici EU idiotarije, „uvoznici“ emigranata i ostali nametljivci i neradnici koji sisaju državni proračun, onda znamo da mi branitelji pripadamo „desno“. Ne „desno“ kakvim ga nastoji prikazati skupina koju sam nabrojio već „desno“ kao konzervativno i pozitivno, kao svjetonazor u kojemu su stvari vrlo jasno posložene, Bog, obitelj i domovina. Naročito ne „desno“ kakvim ga svi glavni mediji u Hrvatskoj nastoje prikazati, a koji su po mom skromnom mišljenju potpuno „lijevo“ i najznačajniji su alat u djelovanju nazadne ljevice. Bolno nazadne, bez obzira što oni za sebe vole misliti da su progresivni, moralno i intelektualno superiorni „desnici“. Dakle, što se hrvatskih branitelja tiče, mainstram mediji su njihovi svjetonazorski neprijatelji i to je jako vidljivo u nastupima perjanica ovog segmenta društva . Mediji su jedan od glavnih „igrača“ ljevice i to se moglo najbolje vidjeti kod kampanje za novog zagrebačkog gradonačelnika.

Kako pravila igre nalažu izvršavanje određenih zadaća s određenim ciljem vrlo je lako svrstati igrače u timove. Stranke ili pojedinci koji se zalažu za npr. nekontrolirani uvoz pola Afrike u EU, Istanbulsku Konvenciju, HNS-ov kurikul ili uporabu OS po nalogu EU idiota, puštanju Monsanto-a u Slavoniju, neproglašavanju ZERP-a i sl., igraju za „lijevi“ tim. Njihov krajnji cilj je globalizacija i državna kontrola svakog aspekta života. Njihov krajnji cilj je jedna vlada, jedna vjera, jedna valuta i nema državnih granica. Ovime smo htjeli postaviti branitelje u kontekst političkih zbivanja posljednjih godina u kojemu su branitelji zaštitnici konzervativnih vrijednosti kao što su vjera u Boga, obitelji kao čvrstog i glavnog temelja stabilnog društva, slobode i suverenosti Hrvatske u svojim granicama i kršćanske solidarnosti i pravde. Branitelji kao skupina, kad su nas već smjestili u „populaciju“, pripada „desno“, a iz toga je jasno da svaki onaj tko se u ime branitelja predstavlja i koji je na račun branitelja u nekoj ulozi u društvu, dužan zastupati naše stavove ili odstupiti i baviti se nečim drugim!

Načini na kojima se lomi duh branitelja i onoga što oni predstavljaju su brojni, ali djelovanje medija je najbolnije jer je najvidljivije i sveprisutno 24/7. Mediji su dio izvršne scene bolesne politike i njihova zadaća je progurati zamisli idiota koji upravljaju, ali samo ako su to„ljevičarske“ zamisli. Usput od nas prave budale. Gadljivo je više gledati nametanje ideologije s malih ekrana i ciljano i bezobrazno javno „demoliranje“ bilo koga drugačijeg mišljenja i ciljano namještanje pojedinaca i njihove agende u medijima. Isto tako je gadljivo više ignoriranje naših stvarnih problema u medijima, izbjegavanje dijaloga i debata s braniteljima, izbjegavanje na stotine pravednih i angažiranih branitelja i njihovih stavova i razmišljanja. Primjera za to je bezbroj, ali ja ću spomenuti samo one koji pretendiraju ili glume da su na našoj strani poput emisije „Veterani mira“ HRT-a koju bi trebao uređivati branitelj i u kojoj bi branitelj trebao biti voditelj .

Mediji te mogu proslaviti ili uništiti, to je poznato. Stavimo to u braniteljski kontekst i sjetimo se bivšeg ministra Crnoje i njegovih muka i sjetimo se medija u to doba, a pogledajmo te iste medije u nekim drugim slučajevima. Crnoja je bio „desni“ kandidat koji ne paše ljevici i sjetimo se ponovo kako su mediji odradili Crnoju, a kako ”odrađuju” neke druge za puno veće propuste !

Količina tekstova i nastupa u glavnim medijima usmjerenih protiv branitelja, Domovinskog rata, uloge branitelja u društvu i vremenima stvaranja moderne Hrvatske države, socijalnom statusu i sl. je tolika da postaje apsurd i to je dobro. Jedino pretjerivanjem mogu otkriti svoje namjere, a mediji u Hrvatskoj su pretjerali u odnosu na branitelje i to debelo! Medijski prostor Hrvatske, a i EU, zagađen je „ljevičarskom“ neomarxističkom ideologijom i ne vidi se skori izlaz iz te situacije obzirom da ne postoji konzervativni televizijski kanal na kojemu možemo čuti drugu stranu kao npr. FOX kanal u Americi. Emisije poput Bujice ili podcast Velebit na Youtube-u nisu dovoljni.

Braniteljima je potrebno ujedinjenje prije svih ostalih jer su oni jedna od tih rijetkih skupina ili kasti, kad su stvari već tako posložene, u kojoj je sadržana većina vrijednosti potrebnih da društvo napreduje i to im nije poklonjeno, to im je putem usađeno. A njihov put nije bio lagan i sigurno je bio nemjerljivo teži od pripadnika ”kaste – mediji” ili bilo koje druge. Ujedinjenjem branitelja znatno bi se smanjio i njihov utjecaj, a posljedično i utjecaj bolesne politike, stoga oni to ne žele i stoga bježe od te inicijative kao vrag od tamjana.

Vrijeme je se branitelji trgnu i da svi u svojim sredinama vrše pritisak na vođe braniteljske scene da se o ovom problemu DISKUTIRA i RAZGOVARA! Ne putem Facebooka i virtualno – već uživo u prostorijama udruga kad su im već mediji nedostupni. A ako se ujedine imat će svoje medije! Vrijeme je da se članstvo tih udruga konsolidira i zahtijeva od svojih predstavnika određeno ponašanje umjesto da se sklanjaju i viđaju jedino na posljednjim ispraćajima suboraca. Na kraju i to je „povlastica“ pripadanja kasti – branitelj, prosječni životni vijek od 49-50 godina. Vrijeme je da se ujedine dok ih još ima.

Mainstram mediji su neprijatelj, isključite TV!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button