Domovina

Andrija Jarak – vrhunsko domoljubno javljanje iz Vukovara (VIDEO): NIJEDAN MINISTAR NIJE BIO NA KOMEMORACIJI BLAGE ZADRE, ALI NI IZ GENERALSKOG ZBORA!

Sramotno je da Hrvatski generalski zbor, koji broji preko sto deset, sto dvadeset članova nije osjetio potrebu da ovdje u Vukovaru, svi do jedan dođu i poklone se ovom čovjeku, ne dvojica ili trojica, već svi do jedan dođu, jer je on, po mom skromnom mišljenju, malo veći general nego što su to bili oni…

U Vukovaru se u nedjelju obilježila 31. tužna obljetnica pogibije zapovjednika obrane  general-bojnika Blage Zadre i prvog zapovjednika Vojne policije pukovnika Alfreda Hilla.

Hrvatska je na poseban, dirljiv i veličanstven način obilježila 31. obljetnicu junačke pogibije jednog od najviših vojnika generala Blage Zadre, jednog od najvećih ratnika koje je Hrvatska u svojoj povijesti imala, rekao je RTL-ov novinar Andrija Jarak, te dodao;

“Zadro je bio poznat po svojoj hrabrosti i skromnosti. Uvijek je govorio ‘za mnom’. Odbio je pancirnu košulju, rekao je ‘ako moji vojnici nemaju pancirnu košulju, onda je nemam ni ja’.

Andrija Jarak-SRAMOTNO

“Ono što je skandalozno jest: 

  • nitko od ministara iz hrvatske Vlade nije došao na komemoraciju Blagi Zadri u nedjelju u Vukovar, a ono što je još skandaloznije
  • nitko iz Hrvatskog generalskog zbora nije došao na komemoraciju najvećem generalu kojeg je Hrvatska ikad imala. 

Sramotno je da Hrvatski generalski zbor, koji broji preko sto dvadeset članova nije osjetio potrebu da ovdje u Vukovaru, svi do jedan dođu i poklone se ovom čovjeku, jer je on veći general nego što su oni” – rekao je RTL-ov novinar, inače i sam hrvatski branitelj Andrija Jarak.

Dolazak Porfirija-Čista i namjerno smišljena provokacija

“Što se tiče dolaska patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, Vukovarci, branitelji, braniteljske udruge kažu da je to čista, namjerno smišljena provokacija jer se bilo koji drugi dan mogla posvetiti obnovljena pravoslavna crkva u Vukovaru. Svi kažu da nemaju ništa protiv Srpske pravoslavne crkve, ali mogao se odabrati bilo koji drugi datum. Puno ljutnje, puno tenzija, puno nervoze, puno policije na svim križanjima. Na kraju su ti policajci ostali bez apsolutno ikakvog posla jer je sve prošlo mirno i dostojanstveno” kako i priliči ovom velikom danu u novijoj hrvatskoj povijesti, zaključio je Jarak u svom, bez fige u džepu javljanju iz Vukovara za RTL, prenosi braniteljski-portal.com.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
braniteljski-portal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button