Domovina

Karolina Vidović Krišto uputila dopis Zoranu Milanoviću zbog potpuno neprihvatljivog i nedoličnog ponašanja Zlate Đurđević

Zastupnica Karolina Vidović Krišto u petak je uputila dopis predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog ‘potpuno neprihvatljivog i nedoličnog ponašanja njegove kandidatkinje Zlate Đurđević’ koja je ‘otklonila svaku iluziju o svojoj kvalificiranost za predsjednicu Vrhovnog suda’.

Vidović Krišto: Đurđević štiti svoje političke istomišljenike?

Vidović Krišto: Đurđević štiti svoje političke istomišljenike

„Đurđević je na predstavljanju pred Odborom za pravosuđe u potpunosti otklonila svaku iluziju o svojoj kvalificiranosti za predsjednicu Vrhovnog suda i ni na jedno konkretno pitanje nije dala jasan odgovor, ali je itekako pokušavala štititi svoje ideološke istomišljenike, od Josipa Perkovića do Ive Josipovića”, ustvrdila je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru.

Njene kritike sudstva su salonskog stila te ne ulaze u meritum problema hrvatskog pravosuđa, a to je korupcija, dodala je.

Na sva konkretna pitanja odgovarala je „kako predsjednik Vrhovnog suda nema ovlasti“, zbog čega se svaki zdravorazumski čovjek može zapitati – čemu onda pozicija predsjednika Vrhovnog suda i zašto se natječe za nju, ako ona ničemu ne služi, zapitala je saborska zastupnica.

Napomenula je da su njezina pitanja kandidatkinji Đurđević imala precizni karakter i nisu sadržavala nikakve osobne komentare, ni bilo koju vrstu nepristojnosti.

„Kandidatkinju je očigledno izbacila iz ravnoteže činjenica što postoje događaji koji se ne daju u civiliziranom svijetu objasniti. Teško se, naime, nositi s činjenicom da će je sutra na nekom kongresu u Münchenu ili Pragu pitati da objasni pravno besmislenu i neutemeljenu tezu o zastari u slučaju Perković.“, mišljenja je Vidović Krišto.

Tvrdi da joj kandidatkinja nije dala nijedan argument za zastaru.

„Pretpostavljam da na moja precizna pitanje nije odgovorila jer bi se time zamjerila vladajućim strukturama kojima i sama pripada. Stoga je priskočila staroj metodi, koja traje već desetljećima – galami i klevetama”, ustvrdila je.

U svom priopćenju kandidatkinja iznosi bombastične tvrdnje: od toga da ja zlouporabljujem slobodu političkog govora, pa da zagađujem javni prostor, da širim mržnju, netrpeljivost i netoleranciju, iznosim besprizorne uvrede i laži, da iznosim divlje verbalne napade, koje, kako kaže, temeljim na rasističkoj ideologiji“, upozorila je.

Ni za jednu navedenu tvrdnju Đurđević nije iznijela ni jedan jedini argument, istaknula je, jer, kaže ‘to šeksovsko-josipovićevsko pravno shvaćanje ne poznaje činjenice nego manipulaciju i nasilje’.

Njihova snaga su kontrolirani mediji i poslušno pravosuđe, a ne istina i argumenti. Tako i Đurđević, koja je usput pravnica, iznosi hladnokrvno, evidentne uvrede i klevete, a toliko pravnog znanja ima da bi morala znati da su to kaznena djela, smatra Vidović Krišto. (Hina)

Risultato immagine per zlata đurđević

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button