Domovina

(VIDEO) VIDOVIĆ KRIŠTO: “Fina je u službi OVRŠNE MAFIJE i treba je ukinuti”

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) najavila je izradu zakona kojim će predložiti da se ukine Fina, institucija za koju tvrdi da služi „ovršnoj mafiji” i zlostavlja hrvatske građane.

„Stranka Odlučnost i Pravednost počela je s izradom niza zakona, vrlo konkretnih, s ciljem uklanjanja svih oblika zlouporaba, a jedan od prvih bit će zakon o ukidanju Fine”, najavila je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru ,prenosi braniteljski-portal.

Tvrdi da Fina ne postoji u uređenim europskim državama i da nema nijednog razloga da postoji i u Hrvatskoj.

„Institucija je to koja služi ovršnoj mafiji kako bi zlostavljala hrvatske građane”, ustvrdila je.

Vidović Krišto spomenula je i druge hrvatske institucije za koje kaže da su blokirane i da „žrtvuju cijeli narod kako bi uska skupina mogla neometano kršiti zakone”, Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, Državni inspektorat i DORH.

Izvor: fina.hr

„Ako političke strukture, uz potporu medija, blokiraju državne institucije kako bi se mogle besramno bogatiti, onda je logično da te institucije neće davati rezultate zbog kojih postoje, i zbog kojih ih građani plaćaju”, ustvrdila je Vidović Krišto najavivši odlučnu i sustavnu borbu za pravednost i jednakost u Hrvatskoj.

Ona je i ranije govorila o ovrhama, naročito o “kriminalnom ovršnom zakonu” za kojeg je tvrdila da je neustavan, protusocijalan i organski vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

Izvor: FINA.hr

Ustvrdila je kako je Ovršni zakon protivan prvom članku Ustava, jer je formuliran tako da se hrvatskim državljanima nepravedno i grubo nanosi materijalna šteta koju provode odabrani javni bilježnici i odvjetnički uredi u sprezi s bankovnim sustavom i velikim komunalnim tvrtkama.

Troškovi ovrhe su i do 300 posto veći od samog duga što je neprihvatljivo, upozorila je i dodala da socijalno pravedan zakon mora ograničiti troškove ovršnog postupka i biti formuliran da jednako budu zaštićeni dužnik i vjerovnik.

Navela je kako treći članak Ustava jamči jednakost, socijalnu pravdu i vladavinu prava, a Ovršnim se zakonom provodi prisilna naplata dugovanja, obiteljima se uskraćuje pravo na dom.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button