Domovina

VIDOVIĆ KRIŠTO: ‘Djeca komunizma i vladajuće kaste rade za svoje interese i nanose ogromnu štetu hrvatskim građanima’.’

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto danas je u Saboru u 10:30 održala konferenciju za medije. Govorila je o ‘novim dokazima o iracionalnom djelovanju Vlade u slučaju INA’.

Nezavisna zastupnica tvrdi da su premijer Andrej Plenković i ministri Ćorić i Marić ‘odgovorni za 340 milijuna kuna poreznih obveznika za troškove arbitraže u Ženevi’, kao i za angažiranje odvjetničke kuće Lazard za procjenu vrijednosti INA-e.

Vidović Krišto: INA je u ‘mađarske ruke’ pala zbog postupaka Ivice Račana, Ljube Jurčića, Stipe Mesića i Ive Sanadera

Vidović Krišto: INA je u ‘mađarske ruke’ pala zbog postupaka Ivice Račana, Ljube Jurčića, Stipe Mesića i Ive Sanadera

Smatra, INA je u ‘mađarske ruke’ pala zbog postupaka Ivice Račana, Ljube Jurčića, Stipe Mesića i Ive Sanadera‘, koji su, nadalje tvrdi, za smiješnu cijenu prodali pola INA-e mađarskom MOL-u.

“MOL nije izvršio desant na INA-u i oteo je nego su korumpirane strukture u Hrvatskoj INA-u MOL-u darovale. Ako pratimo zdravu logiku, postoje dvije mogućnosti, a to su neznanje i nesposobnost te korupcija”.

Dodaje, umjesto da se s MOL-om, kada se vidjelo da ćemo izgubiti arbitraže, postigne dogovor, premijer je inzistirao da se arbitraža nastavi. Podsjeća, ne smijemo zaboraviti tko se obogatio na privatizaciji INE, tko su bili odvjetnici i koliko su novca zaradili te koju je korist od njih imala Hrvatska.

“Nas tek čeka udarac s arbitraže iz Washingtona, gdje je moguće da Hrvatska izgubi arbitražu, a poznavatelji prilika upozoravaju da će iznos koji će Hrvatska morati u tom slučaju platiti, biti četiri i pol milijardi kuna”, izjavila je Vidović Krišto koja dodaje da je INA prodana ispod cijene, da se hrvatska nafta ne prerađuje u našim rafinerijama što je dokaz da ‘vladajuće kaste rade za svoje interese i nanose ogromnu štetu hrvatskim građanima’.

Na kraju dodaje da ‘djeca komunizma koja vladaju Hrvatskom misle da će im vječito prolaziti ista metoda korupcije, koju onda putem medija i pravosuđa zataškavaju, a sve to plaćaju hrvatski građani’, no, dodaje, grdno se varaju.

Objavila pitanja premijeru Andreju Plenkoviću vezano za INA-u i MOL

Podsjetimo, Vidović Krišto putem Facebooka je u travnju objavila pitanja premijeru Andreju Plenkoviću vezano za INA-u i MOL.

Tada ju je, između ostalog, zanimalo koliki je sveukupni iznos koji je RH do današnjeg dana isplatila na ime usluga pripreme otkupa dionica od MOL-a, koliki je sveukupni iznos koji je RH isplatila na ime izgubljenog arbitražnog postupka u Ženevi (uključujući odvjetničke i arbitražne troškove) te kakvo je trenutačno stanje arbitražnog postupka s MOL-om u Washingtonu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button