Crna kronika

Mesić je ženu koja ga je prokazala za pljačku INE vrijeđao nazivavši je luđakinjom i šaljući je u Vrapče. Ženske udruge nikad ga nisu napale

Više o svjedočenju u kojem Balenović na rubu suza razotkriva Mesića, Kolindu i “elite”, možete vidjeti u videu dolje sa YT kanala Ivan Pernar, a postavlja se i konačno pitanje – Zašto i kako je Stjepan Mesić iznad zakona? I, nije li upravo Mesić najčešće koristio frazetinu – “neka institucije rade svoje posao” – pa neka rade!

Na 29. sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije u Hrvatskom saboru bili su saslušani bivši sindikalist i predsjednik Radničkog vijeća Ine Predrag Sekulić i zviždačica Vesna Balenović.

U ovom video zapisu je dio govora zviždačice Vesne Balenović koja je vrlo detaljno opisala suradnju s bivšom predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom i bivšim predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem. Balenović je prozvala Mesića da ju je kada je nastupala u medijima nazivao lujkom i lepršavom, a kad je u Sisku bila ekološka bomba dao je INA-i nagradu za najodrživiju kompanijom.

Slika: Di su novci? Možda na računu pod rednim brojem 1 gore u slici? I da S. Mesić objasni odakle Dunji milijunska štednja u Austriji (uostalom je li to Dunja Mesić? I tko je Dunja – ako nije ta Dunja?). Podaci iz dokumenta su iz dokumentacije Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG iz koje se vidi koliko su poznate osobe imale novaca na računima u toj banci. 2011. godine. Riječ je o službenom dopisu Markusa Maira, generalnog direktora Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG, Agenciji za nadzor financijskog tržišta (FMA), odnosno njihovom Odjelu za prevenciju pranja novca i financiranje terorizma. U Hrvatsku je dokument dospio upravo preko FMA – agencije koja je istraživala pranje novca. više ovdje / Foto: snimka zaslona

“On je prstom i nogom vezan s Dragičevićem jer je njegova mentorica bila Dragičevićeva punica Savka Dabčević-Kučar. To je i Pusićka govorila, jadna žena, bolesna. U životu nisam apaurin popila” – ističe Balenović.

Zatim se zviždačica Balenović osvrnula i na suradnju s bivšom predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom koja je joj je obećala da se će se boriti protiv korupcije te joj povodom toga ponudila mjesto povjerenice za zviždače. Nakon što je zviždačica Balenović upitala bivšeg predsjednika Mesića da gdje je novac od INA-e, Kolinda ju je pozvala i razriješila dužnosti zbog navodno nepristojnog ponašanja prema bivšem predsjedniku Mesiću. “Mesić je podivljao i još neki iz naftnog lobija nisu mogli dozvoliti da se moralno rehabilitiram, jer biti savjetnik predsjednika znači moralnu rehabilitaciju. Onda me pozvala Kolinda i razriješila“, ističe zviždačica Balenović.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button