Domovina

SAMO U BIH: Osvojio Mercedes pa ostao bez njega!

Anto Marić iz Prozor-Rame ostao bez Mercedes-Benz auta koje je prvotno dobio u nagradnoj igri INA-e.

Samo u BiH poznata osoba vas može pretući, može vam poznata osoba prijetiti, a da nitko ni zašto ne odgovara i da nitko ništa ne poduzima.

Isto tako u Bosni i Hercegovini svatko se može “poigrati” s vama nekom “slučajnom sistemskom pogreškom”, a da nitko ne odgovara.

Upravo ta “slučajna pogreška” dogodila se Anti Mariću iz Prozor-Rame.

Sve je počelo nagradnom igrom u kojoj je za sudjelovanje trebalo natočiti 20 litara Class Plus goriva na nekom INA i Energopetrol maloprodajnim mjestima u FBiH od 1.prosinca 2022. do 31.siječnja 2023. godine.

Kupci su se trebali prijaviti te su mogli osvojiti jednu od 180 kartica za kupovinu goriva ili automobil Mercedes-Benz 118 CLA 180 Coupé. Nakon što je završena nagradna igra u ime organizatora osoba je nazvala Antu Marića iz Prozora te ga obavijestila da je osvojio Mercesec-Benz 118 CLA 180 Coupe. Tijekom poziva Ante je iskazao nevjericu te je pomislio da je riječ o nekoj neslanoj šali.

Ta njegova pomisao se i ostvarila.“1. veljače sam primio poziv u kojem su me obavijestili da sam osvojio glavnu nagradu automobil Mercedes Benz 180 CLA Coupe. Na prvu sam mislio da je neka šala u pitanju i da ja nisam dobitnik nagrade igre.

Otišao sam na službenu Facebook i web stranicu INA i Energopetrol i tamo vidio kako sam ipak ja sretni dobitnik i onda je krenulo slavlje”, kazao je Marić za portal Crna hronika.

Foto/Facebook

Dalje navodi kako su mu se javili iz MITA Group iz koje su rekli kako imaju sve snimljeno i kako je sve po pravilima.“Razgovarao sam s djevojkom iz MITA-e koja me je izvukla i koja me je obavijestila da sam dobitnik nagradne igre.

Kada sam je pitao da li sam ja 100 % dobitnik nagrade, rekla mi je da jesam, da me je ona osobno izvlačila, da ona ima sve snimljeno i da je izvlačenje proteklo po pravilima”, govori razočarani Marić kojem nije jasno kako su mu za mjesec dana rekli kako nagradna igra nije po pravilima i da je došlo do “tehničke greške”.

U međuvremenu su mu rekli da ode u policijsku postaju, kako bi pripremio papire za probne tablice.

“Pet dana nakon što su mi javili da sam dobitnik nagradne igre, rekli su mi da odem u policijsku postaju i vidim šta mi je sve potrebno za probne tablice. Poslali su mi sve papire od vozila i to sam sve završio. I tu je sve stalo.

Od tog dana mi se više nitko nije javljao, prebacivali su jedni na druge, iz agencije mi govorili da mi se oni iz INA-e moraju javiti”, govori Marić koji kao dokaz ima i papire od osvojenog vozila.

”Nakon nešto manje od mjesec dana mi se javljaju i počinju govoriti kako će naša sljedeća komunikacija preći putem e-maila. Tada mi govore da je došlo do neke tehničke greške.

Ja ne znam kako je moguće da su mi prvo rekli da je sve regularno, a onda nakon 20 dana javljaju kao nije regularno. Šta se promijenilo u međuvremenu? Ja imam dokaze u kojem su mi rekli da je sve regularno i da imaju snimke, imam papire od vozila, zvanično su me objavili kao pobjednika, a na kraju ništa.

Ja i moja obitelj smo pretrpjeli veliki šok i morali smo angažirati odvjetnika. Ja imam broj šasije vozila i zanima me tko će na kraju dobiti vozilo”, kaže za kraj Ante Marić i poručuje kako će pravdu potražiti preko suda.

Obavijest o pogrešci

Nakon provedenih dodatnih provjera, koje su standardni dio procesa provođenja nagradnih igara, utvrđeno je da dobitnik glavne nagrade u nagradnoj igri „CLASS PLUS NATOČI, U MERCEDES USKOČI“, nije izvučen u skladu s Pravilnikom o provođenju nagradne igre registrirane u skladu s Zakonom o igrama na sreću (Službene novine FBIH br. 48/ i 60/15) pri Ministarstvu Financija FBiH (Rješenje Ministarstva br. UP-05-12-1-1522/22 od 23.11.2022. godine).

Provjerom smo uvidjeli da je u ovom slučaju došlo do nenamjerne tehničke greške unutar samog sustava za koji je odgovoran vlasnik i operater računalne aplikacije putem koje se vrše izvlačenja nagrada te MITA Group kao priređivača nagradne igre.

Kako je zbog navedenog došlo do materijalne povrede PRAVILA NAGRADNE IGRE „CLASS PLUS NATOČI, U MERCEDES USKOČI“ te se u skladu sa Članom 11., nagradna igra se otkazuje u dijelu dodjele glavne nagrade Mercedes-Benz 118 CLA 180 Coupé.

Naime, spomenuta pravila nagradne igre ne ostavljaju mogućnost ponavljanja izvlačenja dobitnika glavne nagrade, što je u skladu sa zakonskim propisima iz Pravilnika o sadržaju pravila, uvjetima i načinu privređivanja nagradnih igara, Član 11. stav 1. (“Sl. novine FBiH”, br. 30/2016, 63/2019, 92/2020 i 12/2022).

Zbog toga je odlučeno da se novčani iznos u vrijednosti glavne nagrade automobila Mercedes-Benz 118 CLA 180 Coupe, podijeli na četiri ravnomjerna dijela i uplati na račune humanitarnih organizacija Crveni križ FBiH, Merhamet MDD, SHU DOBROTVOR i Caritas kako je to propisano članom 17. stav 1. Zakona o igrama na sreću (“Sl. novine FBiH”, br. 48/2015 i 60/2015).

MITA Group se ovim putem ispričava svim sudionicima nagradne igre i zajedno s operaterom računalne aplikacije radi na unapređenju sustava kako bi se izbjeglo ponavljanje greške u budućnosti.

Možda je u svemu ipak jedna dobra stvar što će novac od nagrade biti uplaćen u humanitarne svrhe.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
višak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button