DomovinaVideo

(Video)TRG SV. MARKA: “Dosta! Stožer, odlazi!”

Pogledajte kadrove veličanstvenog prosvjeda

Narod je stigao pred Banske dvore, Plenković pobjegao u Beč…

Možda i među današnjim prosvjednicima na Markovom trgu u Zagrebu i ima ravnozemljaša. Možda i antivaksera. Ali sigurno danas na Markovom trgu među prosvjednicima nije bilo izdajica domovine i naroda.

Izdajnik je u Beču, tamo slavi i držanjem govora obilježava 40. obljetnicu ELSA – Europske udruge studenata prava, kojoj je ratne godine 1993. – dok su mnogi gledali samo kako preživjeti – postao predsjednikom.

Kako simbolično i kako ponovno isto: dok narod pati, budi se, bori se… Njega nema.

Nitko od prosvjednika nije danas na Trgu radi svojeg profita, nitko nije radi buduće fotelje. Ljudi su došli jer duboko i istinski osjećaju trenutak. Osjećaju gubitak prava, gubitak sloboda i osjećaju tamu koja se nadvila nad nas.

Novinarka Indexa Andrea Topić zaziva SOA-u na mirne prosvjede protiv segregacije društva. Zašto? Boji se GRAĐANA. Svojih sugrađana. Novinari zazivaju policiju, vojsku, a sada i obavještajne službe samo da spriječe legitimni, ustavni čin mirnog izražavanja nezadovoljstva nekom politikom vlasti. Andrea Topić i ostali sa Indexa to rade jer znaju da čine zlo svojim sugrađanima i boje se da će im se sugrađani za to nekako osvetiti.

Prošlo je dovoljno vremena, svima je sve jasno, strane su definirane. Tama ili svjetlo. Ovih dana svi biramo stranu. Mi znamo na kojoj ćemo ostati.

Pogledajte kadrove veličanstvenog prosvjeda, koje su zabilježile kamere Bujice, Z1 televizije! Podijelite video neka se probija istina do naroda!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button