Domovina

Hod za život u Imotskom i Splitu: Život je zakon!

Danas se Hod za život, obitelj i Hrvatsku održao u Splitu i Imotskom.  Imoćani su se okupili na Trgu dr. Franje Tuđmana pod geslom Život je zakon!, dok je četvrto izdanje splitskog ‘Hoda’ krenulo s okupljanjem u 10 sati na Rivi. 

Podsjetimo, Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Varaždinu je 7. svibnja ove godine prvi put održana povorka Hod za život koja je krenula sa Starog grada.

Hod za život istovremeno je održan i u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. Veličanstveni Hod za život u Zagrebu održao se u subotu 15. svibnja.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća.

Hod za život razlikuje od svih drugih prosvjeda jer nitko od nazočnih nije hodao radi sebe. Nitko ne traži prava ili privilegije za sebe. Svi hodaju u korist onih koji ne mogu hodati.

Brojni Splićani među kojima je mnogo mladih te roditelja s malom djecom, okupilo se iza 10 sati na splitskoj Rivi. Kolona je išla šetnicom preko Zapadne obale, a završila u parku Zvončac, gdje građane uz prigodni program.

U drugom Hodu za život u Imotskom nekoliko stotina građana slavilo je život. Nastupile su i sestre Ramljak.

Hod za život održava se još u Zadru i Pločama 28. svibnja, u Sisku i Osijeku 11. lipnja 2022. te u Rijeci 25.6.

Izvor :narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button