Domovina

Bulj:Za Hrvate u BiH od Dodikove RS trenutno je veći problem političko Sarajevo koje se iživljava nad Hrvatima.

Ovoga vikenda je u Banja Luci obilježena 30. godišnjica osnivanja Republike Srpske. Među uzvanicima je bio i Milorad Pupovac, hrvatski saborski zastupnik te predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) koja je koalicijski partner vladajućeg HDZ-a.

Navedno je na sebi svojstven način na svom facebook profilu komentirao i gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj.

”Ne znam čemu napadi na Milorada Pupovca, HDZ-ovca istočnog obreda, zbog njegovog sudjelovanja na četničkom derneku u Banjoj Luci.

Pupovac ne bi postojao u Hrvatskoj kao relevantan politički čimbenik da njegovom SDSS-u to nije omogućio HDZ, prvo izbornim zakonom koji ih preferira, a onda i neraskidivim brakom iz interesa. Sjetite se samo kako su Kušćević i Rimac po nalogu Plenkovića ukrali referendum o izmjeni izbornog zakona koji bi Pupovcu onemogućio da bude presudan za većinu.

Pupovac je u Banjoj Luci bio, ne samo, kako se Plenković nespretno vadi, kao predsjednik SNV-a, nego i kao ključni član vladajuće većine. Milorad ne može nigdje biti išta manje od onog što jest, a to je član vladajuće većine i ključni i najvjerniji koalicijski partner ne samo Plenkovićeva nego svakog HDZ-a od Sanadera.

Na četničkom derneku u Banjoj Luci Vlada RH je imala svog predstavnika. To je jedina istina. Gorka, zastrašujuća, ali istina.

I ako se nekog napada treba napadati Vladu u cjelini i predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića. Kao što je gorka istina da je za Hrvate u BiH od Dodikove RS i velikosrpske politike koju podupiru Pupovac i Plenković trenutno možda i veći problem političko Sarajevo koje se iživljava nad Hrvatima.” napisao je Miro Bulj.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button