Svijet

(Video) Ukrajina: Gomilanje ruske vojne opreme i ljudstva uz granicu

Zračne snimke koje je objavio SAD povećavaju zabrinutost od potencijalne ruske invazije na Ukrajinu. Kremlj poriče bilo kakve planove o napadu. Ali rusko-ukrajinski sukob je uključio znak za uzbunu kod istočnoeuropskih zemalja članica NATO-a poput Estonije.

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i predsjednik Poljske Andrzej Duda su se sastali u četvrtak 25.11.2021.g. u NATO sjedištu kako bi razgovarali o trenutnim izazovima.

Vezano za situaciju uz granicu Ukrajine i Rusije te nagomilavanje ruske vojske blizu ukrajinske granice glavni tajnik NATO-a je izjavio: “Vidimo veliku i neobičnu koncentraciju vojnih snaga uz agresivnu retoriku i dezinformacije iz Moskve. Pozivamo Rusju na transparentnost i smanjenje napetosti i deeskalaciju stanja. NATO ostaje na oprezu, i nastavljamo pružati Ukrajini političku i praktičnu potporu. To nije prijetnja Rusiji i pomaže Ukrajini da se obrani od agresije.” objavljuje NATO, a prenosi DW na hrvatskom.

Ukrajina,
NATO generalni tajnik Jens Stoltenberg na sastanku sa predsjednikom Poljske Andrejem Dudom. Tema razgovora je stalno rusko gomilanje vojnih snaga blizu ukrajinske granice i situacija na granici Poljske, Latvije i Letonije sa Bjelorusijom.

Podsjećamo već u prvoj polovici 11/2021.g. pokrenute su međusobne optužbe Ukrajine, Zapada i Rusije u vezi gomilanja riuskih vojnih snaga u blizini Ukrajinske granice , s jedne strane, i optužbi Rusije o naoružavanju Ukrajine, s druge strane, što možete više pročitati na geopolitikanews.hr, a u sljedećim člancima dolje slike:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button