Svijet

(Video) Kako danas izgleda sloboda u Novom Zelandu?

Za vrijeme dok se Zapad sankcijama i dostavom oružja Ukrajini bori protiv diktatora Putina, demokratskim se naziva vlast u Novom Zelandu, koja se već tjednima bori protiv naroda koji je ustao zbog prisile na cijepljenje protiv koronavirusa. 

Sukobi između prosvjednika i policije ispred novozelandskog parlamenta, rezultirao je kaotičnim scenama koje se rijetko viđaju u zemlji.

Nakon gotovo četiri tjedna prosvjeda ispred parlamenta, stotine policajaca u opremi za nerede upali su u među prosvjedike u srijedu ujutro, a do poslijepodneva su očistili područje, rušeći šatore i odvlačeći vozila. Ukupno je  38 uhićenih, piše The Guardian, prenosi paraf.hr.

Prosvjed je započeo kao reakcija na obvezno cijepljenje protiv COVID-19, ali su mu se kasnije pridružile skupine koje su pozivale na ukidanje svih ograničenja pandemije.

Jer, kada jednom narodu silom nametneš stranu vlast, što bi Rusi željeli napraviti s Ukrajincima, onda je to diktatura i zaslužuje sve osuda. Ali kad narodu nametneš obvezno cijepljenje, uvjetuješ mu rad i život s time, onda je to demokracija i sloboda.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button