SvijetVideo

(Video) Je li stvarno moguće da nas mediji ovako lažu?

Video jasno pokazuje vojnu signalnu, osvjetljavajuću raketu. Normalno je da u ratnom sukobu obje strane manipuliraju javnošću nastojeći ostvariti neke svoje ciljeve. Ne sumnjamo da isto radi i ruski agresor u Ukrajini.

Rusi su žestoko granatirali ukrajinsku nuklearnu elektranu Zaporožje, objavila je jučer Ukrajinska novinska agencija Ukrinform, potkrijepivši to snimkom koju su prenijeli svi zapadni mediji. Zbog toga se na noge digla  Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) te je priopćila kako je, srećom, ukrajinski regulator rekao da nije došlo do promjena u prijavljenim razinama radijacije.

Američka tajnica za energetiku Jennifer Granholm rekla je kako je zbog granatiranja SAD aktivirao svoj tim za odgovor na nuklearne incidente i prati događaje u dogovoru s ministarstvom obrane, Američkom nuklearnom regulatornom komisijom i Bijelom kućom, piće Paraf

No, na snimci koju su snimile sigurnosne kamere, a jučer je objavili svi mediji, ne vidi se granatiranje ukrajinske nuklearke, već signalna raketa koja polako gori, osvjetljava područje i pada na tlo.

Pogledajte snimku:

Video jasno pokazuje vojnu signalnu, osvjetljavajuću raketu.

Radi se naime o raketi koja u sebi ima mali padobran koji se otvara kada raketa dosegne određenu visinu. Zbog toga ona lagano pada i osvjetljava područje. Na istom principu funkcioniraju i signalne rakete za brodove u opasnosti (samo su one crvene boje).

Da se radi o raketi dokazuje i to da se na snimci vidi kako ona nakon pada na parkiralište gori još kratko vrijeme i onda se ugasi. Da se radi o granati, pri udaru u zemlju dogodila bi se eksplozija. A gdje je eksplozija na snimci?

Osim toga granata ne pada ovako polako već doliječe nevjerojatnom brzinom.

Ovako primjerice izgleda vojna signalna raketa s padobranom češke vojske,  koja je, eto slučajno,  ista kao i ruska ‘granata’ kojom su napali ukrajinsku nuklearnu elektranu:

Normalno je da u ratnom sukobu obje strane manipuliraju javnošću nastojeći ostvariti neke svoje ciljeve. Ne sumnjamo da isto radi i ruski agresor u Ukrajini. No, kako su ruski mediji na području Europske unije blokirani, njihove obmane ne možemo vidjeti.

Sami procijenite o čemu se ovdje uistinu radi.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button