Izbor uredništva

Faktograf potvrdio da su još 2020. godine znali da cjepiva ne štite od prijenosa zaraze

Na mnogobrojne upite prema Faktografu da komentira na Pfizerovo skandalozno priznanje u EU parlamentu , kojim se de facto utvrdilo da segregacijska mjera covid potvrda nije bazirana ni na kakvoj znanosti, uslijedio je odgovor iz tzv. ministarstva istine Faktografa. Iako je novinar Ivica Krstović pokušao opravdati uvođenje covid potvrda, u biti je samo potvrdio ono što je izneseno u svjedočenju te čak priznao da je ta informacija bila poznata već 2020. godine.

“Je li Pfizerovo cjepivo protiv Covida testirano na zaustavljanje transmisije (širenja) virusa prije nego je pušteno na tržište? Ako nije, recite to jasno. A ako je, jeste li voljni podijeliti podatke s ovim odborom?”, pitao je 10. listopada nizozemski eurozastupnik Rob Roos tijekom saslušanja pred posebnim odborom o pandemiji Covida-19 Europskog parlamenta. Snimka cijelog saslušanja može se pogledati ovdje. Nizozemskom zastupniku odgovorila je Pfizerova direktorica za međunarodna tržišta Janine Small. “Jesmo li znali da sprječava širenje virusa među ljudima kada smo pustili [cjepivo] na tržište? Nismo”, odgovorila je Small.

”Takav odgovor je u mnogim rubnim medijima i među korisnicima društvenih mreža predstavljen kao “šokantno priznanje” i “otkrivanje istine” Pfizerove direktorice te temelj za potkopavanje uvođenja i primjene Covid potvrda diljem svijeta. No, činjenica da se u kliničkim istraživanjima prije odobrenja Pfizerovog cjepiva nije testiralo smanjuju li ona širenje ili prijenos virusa među ljudima nije nikakva novost. Taj je podatak bio poznat kod odobravanja cjepiva u prosincu 2020. godine.” piše Ivica Krstović na faktograf.hr.

Kao što se može vidjeti na naše zadnje dvije objave koje su sada cenzurirane, kažu da su naše teze “netočne informacije”, a tu etiketu objašnjavaju time da informacije koje smo prenijeli nisu “ništa novo”, već za njih “već znamo” od 2020. godine. Ne znamo kako iz toga slijedi da se radi o NETOČNIM informacijama, ali na takve mentalne gimnastike smo od njih već naviknuli.

Dakle, ovo je samo potvrda naše teze da su covid potvrde, uz ostatak sumanutih covid mjera,kojima su ljudima se oduzimale ustavom garantirane individualne slobode na temelju nečega što nije imalo nikakvo uporište u znanosti. Umjesto da se ”pospu pepelom” , Faktograf i dalje pokušava cenzuriranjem zaustaviti istinu.

Znamo da će proći još vremena prije nego što će covid akteri i Faktograf direktno odgovarati za ono što su činili u prošlosti, no može li se u saboru otvoriti tema da svatko tko nakon ove vijesti i dalje zagovara covid potvrde bude kažnjeno gonjen? Valjda napaćenim i traumatiziranim ljudima koje se, kao u najgorim kolektivističkim sistemima, preko 2 godine svodilo na prijenosnike virusa barem to možemo omogućiti? 

Blaženko Karo Karešin je malo pomogao ekipi iz Faktografa i uradio fotomontažu kakva bi njihova objava zapravo trebala biti.

Faktograf je više puta naše tvrdnje iako su se pokazale istinitima proglasio lažnima , smanjio im doseg, klevetao nas – i time spriječio da kritične i točne informacije dođu do građana. Činjenica je da Faktograf nije neovisan te je izuzetno je opasan za društvo i medijske slobode. Faktografovi potkapacitirani plaćenici napadaju sve koji kritički razmišljaju i usude se reći istinu pa je trenutno Faktograf najveća opasnost za slobodu govora i novinarsku struku te demokraciju općenito. Ustavom RH je zajamčena sloboda govora i vrijeme je da se državne institucije pozabave radom ali i financiranjem Faktografa te ispitaju za čije interese i lobije oni rade.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button