Izbor uredništvaVideo

(VIDEO) DRAMA NA OPĆINSKOM KAZNENOM SUDU U ZAGREBU: Vraća li se ”verbalni delikt” u Hrvatsku!?

SUTKINJA MIRJANA HORVAT: “Jurič je poticao mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i svećenstvu Srpske pravoslavne crkve!”

NOVINAR MARKO JURIČ: “Nije Vas sramota zbog ovakve presude?! Sram Vas treba biti! Ohrabrujete ih da nastave četnikovati po Hrvatskoj!”

POGLEDAJTE VIDEO: Jedino su kamere Bujice Z1 televizije bile na izricanju presude… Sutkinja nije dopustila da je se snima, a pravosudna policija na kraju je “ispratila” osuđenog novinara iz sudnice!

Sutkinja Općinskog kaznenog suda u Novom Zagrebu, Mirjana Horvat, danas je na 10 mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, osudila voditelja s Podcasta Velebit – Marka Juriča, zbog toga što je prije sedam godina u emisiji Markov trg, na za Z1 televiziji, prozvao Porfirija i vrh SPC-a “zbog veličanja četništva”…

Iako je Porfirije u Chicagu pjevao četničke pjesme, uključujući i onu posvećenu zloglasnom Momčilu Đujiću, a hrvatska obavještajna agencija SOA-a u svojim službenim izvješćima u više navrata upozoravala na zabrinjavajući porast četništva u Hrvatskoj, uključujući i djelovanje unutar struktura SPC-a, sutkinja to nije uvažila kao dokaze i presudila je novinaru za “širenje govora mržnje” i “poticanje na nasilje” prema pripadnicima Srpske pravoslavne crkve i srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Jurič je presudu doživio kao verbalni delikt i uvođenje cenzure, s obzirom na to da u slučaju pravomoćnosti, neće moći dvije godine javno iznositi tvrdnje o SPC-u kao leglu zločinačke velikosrpske ekstremne ideologije – niti Porfiriju, kao jednom od glavnih protagonista tzv. srpskog sveta.

Zanimljivo je da DORH govorom mržnje nije okarakterizirao prostačke istupe notornog Borisa Dežulovića, koji je na N1 televiziji i u Pupovčevim Novostima, doslovce psovao žrtve Vukovara i Hrvatsku državu! Nedavno je s neskrivenom mržnjom – protiv katoličkih biskupa i samog vrha Crkve u Hrvata, govorio i jedan nagrađivani novinar privatne nacionalne televizije u stranom vlasništvu, brutalno vrijeđajući hrvatsko svećenstvo, no, ni u tom slučaju Državno odvjetništvo nije pronašlo razloge za kazneno procesuiranje… Pametnom dosta!

BEZ CENZURE: DANAS, NA VELIKI PETAK 2023. GODINE – GOST BUJICE JE MARKO JURIČ!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button