Humor

Umirovljenici: ‘Samo korona! Ministre, Kako to da danas više nitko ne umire od mokre kose na propuhu?

Umirovljenici od ministra očekuju hitnu reakciju. U protivnom će zatražiti pomoć saborskog zastupnika Silvana Hrelje, a o svemu će izvijestiti i europske umirovljeničke organizacije. Pametnom dosta, poručuju umirovljenici.

Umirovljenici iz Saveza umirovljenika “Budućnost” (SUB) otvorenim su pismom poslanim na adrese ministra zdravstva Vilija Beroša i premijera Andreja Plenkovića upozorili na neizdrživo stanje u zdravstvenom sustavu.

“Ne samo na liste čekanja, već i na potpuno krivo dijagnosticiranje bolesti od kojih hrvatski građani umiru. Mi se ne pitamo umiru li ljudi s koronom ili bez korone. Znamo da se radi o laži i uroti te da se obiteljima preminulih plaća kako bi dalje širili neistine. Dosta nam je PLANdemije”, stoji u pismu kojeg potpisuje predsjednik SUB-a dr. Ivica Motika.

Umirovljenici od ministra zdravstva Vilija Beroša traže da se uvedu transparentne prijave uzroka smrti

Umirovljenici od ministra zdravstva Vilija Beroša traže da se uvedu transparentne prijave uzroka smrti

Umjesto toga, SUB od ministra  zdravstva Vilija Beroša traži da se uvedu transparentne prijave uzroka smrti i klasifikaciju prema stvarnom stanju na terenu.

“Proveli smo istraživanja među našim članovima koje nam je dalo uvid u prave razloge umiranja u Hrvatskoj. Od ministra očekujemo da liječnicima putem Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske, a kroz padajući izbornik, omogući odabir jednog od 10 najčešćih uzroka smrti u Hrvatskoj”, objasnio je za portal Plameni Jazavac dr. Motika.

A prema istraživanjima koje je proveo SUB, vodeći uzroci smrti u Hrvatskoj su:

  1. propuh,
  2. mokra kosa i propuh,
  3. plivanje odmah nakon ručka,
  4. prekratke jakne i kaputi,
  5. progutana žvakaća guma,
  6. hrenovke,
  7. progutani komadić ljuske od jajeta,
  8. sladoled i kola u kombinaciji,
  9. sjedenje na betonu,
  10. kupanje za vrijeme menstruacije.

“Kako to da danas više nitko ne umire od mokre kose na propuhu? Gdje su smrti od sjedenja na betonu? Od ministra očekujemo hitnu reakciju. U protivnom ćemo zatražiti pomoć našeg saborskog zastupnika Silvana Hrelje, a o svemu ćemo izvijesti i europske umirovljeničke organizacije. Pametnom dosta!” zaprijetio je Motika.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button